Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Дали Скопје треба да се затвори?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Dare" data-source="post: 123783" data-attributes="member: 1495"><p>А како ке го затвориш Скопје? Јас незнам како мислите да се затвори? со каква уставна законска регулатива ке се направи тоа? Остајте ги приказните за Љубљана, Словенија е земја во која постои регионален развој, таму индустријата не е уништена како кај нас, земјоделството е ценето, туризмот развиен. Која будала би се иселила од местото каде се родил и да бара среќа на друго место, ако има добри услови за живот?</p><p>Според мене проблемот треба да се бара на друго место. Сте се запрашале зошто Скопје не се шири на другата страна на Вардар, да речеме накај Радишани, Визбегово, Бутел, Север итн. Овие места се многу поблиску до центарот на градот од Расадник, Лисиче или Ѓорче. Кога на тоа ке додадеш дека сите Македонци продаваат од Чаир, Бутел и другите места во кои има масовна Албанзација и купуваат од ваму, нормално е дека просторот се стеснува. Занчи Скопје неправилно се развива и на одредени места се пренаселува.Причина за тоа е масовната албанизација на одреден дел од градот, уништената индустрија во помалите градови и урабаната мафија.</p><p>.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dare, post: 123783, member: 1495"] А како ке го затвориш Скопје? Јас незнам како мислите да се затвори? со каква уставна законска регулатива ке се направи тоа? Остајте ги приказните за Љубљана, Словенија е земја во која постои регионален развој, таму индустријата не е уништена како кај нас, земјоделството е ценето, туризмот развиен. Која будала би се иселила од местото каде се родил и да бара среќа на друго место, ако има добри услови за живот? Според мене проблемот треба да се бара на друго место. Сте се запрашале зошто Скопје не се шири на другата страна на Вардар, да речеме накај Радишани, Визбегово, Бутел, Север итн. Овие места се многу поблиску до центарот на градот од Расадник, Лисиче или Ѓорче. Кога на тоа ке додадеш дека сите Македонци продаваат од Чаир, Бутел и другите места во кои има масовна Албанзација и купуваат од ваму, нормално е дека просторот се стеснува. Занчи Скопје неправилно се развива и на одредени места се пренаселува.Причина за тоа е масовната албанизација на одреден дел од градот, уништената индустрија во помалите градови и урабаната мафија. . [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Дали Скопје треба да се затвори?
На врв
Bottom