Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Дали Бог е незаинтересиран и бесчувствителен?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="-alf-" data-source="post: 371137" data-attributes="member: 6297"><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Не ми изгледа така, ја искрши тастатурата од пишување.</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">А да не зборам дека и сопствените книги во кој зјапаш постојано не си ги совладал, земи прочитај и твојот пророк ви има оствено правилник,потсетни за сопственото однесување ,каде вика дека оној сиромав е можеби крал,затоа не потценувај ниту еден соговорник!</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Џабе читаш , кога немаш основа од искуство, книгите ти ја полнат само главата со зборови,збор како збор не е најсоодветно да пренесе искуство.</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Зло? Кога би доживеал (а не прочитал) , свое непостоење-безличност би разбрал дека злото и доброто не постојат додека за нив не сведочи некој надворешен,но за својата празнина тие постануваат одлични спротивности во кој се "раѓаш" и "умираш".</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Додека , тој што сведочи за тоа , всушност го искажува тоа кое преовладува во него!</span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Еднаш кажа соодветна мисла во контекст на толкувањата, а тоа дека книги и зборовите се надминати ,а со толкувањето ја "кинам" библијата.</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Велам , човекот премногу се фокусирал на говорната форма за пренос на информација, зборовите се силни,но не и совршени за тоа, барем кога се работи за духовното.Но ,што тебе ќе ти објаснувам кој студира , учи ,чита ,зборува, пишува кога друго не ти е познато!</span></p><p></p><p></p><p>Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот закон. 93/93</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="-alf-, post: 371137, member: 6297"] [FONT=Georgia] Не ми изгледа така, ја искрши тастатурата од пишување. А да не зборам дека и сопствените книги во кој зјапаш постојано не си ги совладал, земи прочитај и твојот пророк ви има оствено правилник,потсетни за сопственото однесување ,каде вика дека оној сиромав е можеби крал,затоа не потценувај ниту еден соговорник! Џабе читаш , кога немаш основа од искуство, книгите ти ја полнат само главата со зборови,збор како збор не е најсоодветно да пренесе искуство. Зло? Кога би доживеал (а не прочитал) , свое непостоење-безличност би разбрал дека злото и доброто не постојат додека за нив не сведочи некој надворешен,но за својата празнина тие постануваат одлични спротивности во кој се "раѓаш" и "умираш". Додека , тој што сведочи за тоа , всушност го искажува тоа кое преовладува во него![/FONT] [FONT=Georgia] Еднаш кажа соодветна мисла во контекст на толкувањата, а тоа дека книги и зборовите се надминати ,а со толкувањето ја "кинам" библијата. Велам , човекот премногу се фокусирал на говорната форма за пренос на информација, зборовите се силни,но не и совршени за тоа, барем кога се работи за духовното.Но ,што тебе ќе ти објаснувам кој студира , учи ,чита ,зборува, пишува кога друго не ти е познато![/FONT] [FONT=Georgia][/FONT] Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот закон. 93/93 [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Дали Бог е незаинтересиран и бесчувствителен?
На врв
Bottom