Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Дали Бог е незаинтересиран и бесчувствителен?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="malo" data-source="post: 294607" data-attributes="member: 1867"><p>Не зборуваме за религиите како средство за манипулурање и приказните од стариот завет, ниту пак за оние од новиот. Не ми е гајле за глупостите што се напишани таму од лугето што сакаат да го контролираат светот.</p><p>Исус ги учел лугето на соживот, разбирање, љубов... Како живееле тогаш лугето? Се убивале за корка леб. Секој си ја гледал својата корист, се каменувале за секакви ситници... Што им рекол кога ја каменувале Марија Магдалена? Што му рекол на Петар кога го повикал на мисија со себе? Како го преобратил Павле од убиец во апостол? </p><p>Не ми зборувај ти за денешната црква и за бабини деветини, уште од самиот почеток добро се изјаснив за што пишувам, а и во предходното мислење кое си го цитирал нагласив дека тоа е дел што ми се допаѓа во религиите, а не дека истите во целост ми се допагаат вклучувајки го и тоа што го пишува во светите книги.</p><p></p><p>Разбравме дека го мразиш светот, дека си револтиран од страдањата на лугето, дека го обвинуваш бог и така натака. Епа ај ке ти дадам еден предлог. зошто не се обидеш да направиш ти нешто добро, ајде биди подобар од бог, од сите нас, од бактериите... Немора тоа да е којзнае какво дело, ама напрај нешто, па сподели, можеби многумина ке инспирираш. </p><p>Твојот негативен став не е конструктивен. Џабе што толку многу се потресуваш поради човековите страдања кога мислите ти се негативни.</p><p>И после бог ти е крив. Колку само очајно изгледа тоа.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="malo, post: 294607, member: 1867"] Не зборуваме за религиите како средство за манипулурање и приказните од стариот завет, ниту пак за оние од новиот. Не ми е гајле за глупостите што се напишани таму од лугето што сакаат да го контролираат светот. Исус ги учел лугето на соживот, разбирање, љубов... Како живееле тогаш лугето? Се убивале за корка леб. Секој си ја гледал својата корист, се каменувале за секакви ситници... Што им рекол кога ја каменувале Марија Магдалена? Што му рекол на Петар кога го повикал на мисија со себе? Како го преобратил Павле од убиец во апостол? Не ми зборувај ти за денешната црква и за бабини деветини, уште од самиот почеток добро се изјаснив за што пишувам, а и во предходното мислење кое си го цитирал нагласив дека тоа е дел што ми се допаѓа во религиите, а не дека истите во целост ми се допагаат вклучувајки го и тоа што го пишува во светите книги. Разбравме дека го мразиш светот, дека си револтиран од страдањата на лугето, дека го обвинуваш бог и така натака. Епа ај ке ти дадам еден предлог. зошто не се обидеш да направиш ти нешто добро, ајде биди подобар од бог, од сите нас, од бактериите... Немора тоа да е којзнае какво дело, ама напрај нешто, па сподели, можеби многумина ке инспирираш. Твојот негативен став не е конструктивен. Џабе што толку многу се потресуваш поради човековите страдања кога мислите ти се негативни. И после бог ти е крив. Колку само очајно изгледа тоа. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Дали Бог е незаинтересиран и бесчувствителен?
На врв
Bottom