Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Дали Бог е незаинтересиран и бесчувствителен?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="malo" data-source="post: 294006" data-attributes="member: 1867"><p>По стоти пат ке го кажам истото и повеке нема да се повторувам затоа што ме мрзи едно исто да објаснувам цело време. <strong>Не е проблемот во тоа што и колку ни дава бог, туку во тоа како ке го прифатиме и искористиме истото. </strong></p><p>Бог не ја створил Јерсинија како убиец, кажи ми ти убиец ли била кога се родила, или мало невино и чисто бебе... Не го заборавај фактот дека човекот има слободна волја и не го заборавај фактот дека со човекот управува егото и токму овие две нешта го прават ``злобен`` во однос на животните. (иако сметам дека вистинско зло не постои)</p><p>Бог не е крив што лугето се изопачуваат, никој не се родил изопачен...</p><p>А она што најмногу ми смета во твоите мислења е тоа што цело време човекот го ставаш во центар, забораваш дека се што постои е подеднакво битно.</p><p>Сметаш дека ние мора да ги убиваме бактериите затоа што во спротивно тие ке не убијат нас и така размисллуваш затоа што си човек. Како ке размислуваше да беше бактерија. Кој му е помил на бог? зарем мајката не си ги сака сите деца подеднакво?</p><p></p><p></p><p>А зошто тогаш ти имаш против цунамито да им ги однесе домовите на 227,898 жители. Па замисли каква модерна плажа може да се изгради таму или било што... не е битно. Човекот одамна се покажал како многу креативен кога е искористувањето на просторот. Понекогаш сече големи површини на шуми за да гради, асфалтира таму каде што треба да вирее бујна вегетација... некако исто ми изгледа кога ке замислам дека го гледам сето тоа од повисоко.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="malo, post: 294006, member: 1867"] По стоти пат ке го кажам истото и повеке нема да се повторувам затоа што ме мрзи едно исто да објаснувам цело време. [B]Не е проблемот во тоа што и колку ни дава бог, туку во тоа како ке го прифатиме и искористиме истото. [/B] Бог не ја створил Јерсинија како убиец, кажи ми ти убиец ли била кога се родила, или мало невино и чисто бебе... Не го заборавај фактот дека човекот има слободна волја и не го заборавај фактот дека со човекот управува егото и токму овие две нешта го прават ``злобен`` во однос на животните. (иако сметам дека вистинско зло не постои) Бог не е крив што лугето се изопачуваат, никој не се родил изопачен... А она што најмногу ми смета во твоите мислења е тоа што цело време човекот го ставаш во центар, забораваш дека се што постои е подеднакво битно. Сметаш дека ние мора да ги убиваме бактериите затоа што во спротивно тие ке не убијат нас и така размисллуваш затоа што си човек. Како ке размислуваше да беше бактерија. Кој му е помил на бог? зарем мајката не си ги сака сите деца подеднакво? А зошто тогаш ти имаш против цунамито да им ги однесе домовите на 227,898 жители. Па замисли каква модерна плажа може да се изгради таму или било што... не е битно. Човекот одамна се покажал како многу креативен кога е искористувањето на просторот. Понекогаш сече големи површини на шуми за да гради, асфалтира таму каде што треба да вирее бујна вегетација... некако исто ми изгледа кога ке замислам дека го гледам сето тоа од повисоко. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Дали Бог е незаинтересиран и бесчувствителен?
На врв
Bottom