Грчеви кај бебиња

Blueberry

Староседелец
12 февруари 2012
210
158
1,043
Скопје
Мајки, жени, кралици. Бебче е 6 недели. Веќе 2 недели како има грчеви интезивни - плаче, се витка, се мачи особено ноќе. Пробавме неколку типа на капки - biogaia, colief, subsimplex - не забележувам некоја разлика. Се обидовме со чајчето Бекутан - не сака да го пие. На доење е, нема до сега пробано АД. Ве молам за ваши искуства и начини како да се олеснат грчевите кај бебињата. Ви благодарам
 

MajkaMuNaMarko

Староседелец
18 февруари 2020
38
19
1,008
38
Majka, site gi probav i nemase nikakov efekt. Samo legnat na stomak vrz mene ili soprugot.
Inaku, termoforce mu stavav na stomaceto i toa se pokaza kako odlicno za grcevi.
Ni kapki ni caevi, niso ne pomaga.
Pij ti lakta mix caj od alkaloid, i imaj trpenie. Batali i kapki i se, tie poveke grcevi stvaraat. Sin mi od site kapki za da prdne, se ubivase od placenje.
 

Ivannna

Староседелец
9 февруари 2012
2
1
1,003
Стави му топла крпа, со пегла помини неколку пати и стави ја на мешето, ќе го смири одма. Или масирај го мешето и виткај му ги ноџињата, масирањето да биде како буквата „П“.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: MajkaMuNaMarko

fancybaby-g

Староседелец
11 април 2016
3
2
1,003
По препорака на педијатар давав еспумисан трипати по 25 капки, биогаја 5 капки на ден, чајче пиев од ким и на бебето му давав, топла пелена на меше, сируп за грчеви Коли-б и искрено ништо не помогна, бебето само се бореше, исто како да не давав ништо. Од три месеци веќе немаше грчеви.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: efederer