Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Готска поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Utopian" data-source="post: 54853" data-attributes="member: 901"><p>РОДЕНДЕН</p><p></p><p>Свеќите ги палам,</p><p>а пламенот се гасне,</p><p>само од допир восокот се стопи...</p><p>Ветерот да славам несакаше,</p><p>на роденденот мој јас ќе жалам.</p><p>Чекам песна роденденска, </p><p>воздишки бројам,</p><p>слушам орли очајно се смеат,</p><p>сум поканил гости зад светлото што стојат</p><p>песна проштална низ солзи што пеат.</p><p>Подарок отворам, а внатре јаже,</p><p>друг отворам, а тој е празен.</p><p>А јас плачам, и една сенка ме слуша,</p><p>ми вели дека е дојдена на задуша.</p><p>Каде е сега мајка, да те види кај што патиш?</p><p>Зар замина подарок да купи?</p><p>Зошто нема кловн , зар јас несум дете?</p><p>Одговори ми те молам кога ќе се вратиш.</p><p>Свеќи палам а пламен нема,</p><p>само во ноќта црна неколку ѕвезди.</p><p>Една по една почнале да се гаснат,</p><p>животот и од нив некој го зема.</p><p>Насмевки немало, тоа солзи биле,</p><p>никој не ме слуша, сите во сенка се скриле.</p><p>На ракава нечиста чекам нечиј поздрав</p><p>но за збогум само ладен поглед.</p><p>Ми судеа со отровна стрела, клетва</p><p>од очи што во омраза се свиле.</p><p>Среќен Роденден, сам на себеси си реков,</p><p>спокој за подарок пред да одам си подарив,</p><p>никој не знае дека јас ќе се преродам</p><p>јас ќе се вратам , а сега напуштам веков.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Utopian, post: 54853, member: 901"] РОДЕНДЕН Свеќите ги палам, а пламенот се гасне, само од допир восокот се стопи... Ветерот да славам несакаше, на роденденот мој јас ќе жалам. Чекам песна роденденска, воздишки бројам, слушам орли очајно се смеат, сум поканил гости зад светлото што стојат песна проштална низ солзи што пеат. Подарок отворам, а внатре јаже, друг отворам, а тој е празен. А јас плачам, и една сенка ме слуша, ми вели дека е дојдена на задуша. Каде е сега мајка, да те види кај што патиш? Зар замина подарок да купи? Зошто нема кловн , зар јас несум дете? Одговори ми те молам кога ќе се вратиш. Свеќи палам а пламен нема, само во ноќта црна неколку ѕвезди. Една по една почнале да се гаснат, животот и од нив некој го зема. Насмевки немало, тоа солзи биле, никој не ме слуша, сите во сенка се скриле. На ракава нечиста чекам нечиј поздрав но за збогум само ладен поглед. Ми судеа со отровна стрела, клетва од очи што во омраза се свиле. Среќен Роденден, сам на себеси си реков, спокој за подарок пред да одам си подарив, никој не знае дека јас ќе се преродам јас ќе се вратам , а сега напуштам веков. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Готска поезија
На врв
Bottom