Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Готска поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Cernodrimski" data-source="post: 54815" data-attributes="member: 909"><p>Полусон</p><p></p><p></p><p></p><p>Додека муграта осамнува под ризата од секакви исправувања</p><p>Нужноста станува предизвик</p><p>Осојните суводолици се покриваа со разни зелени биља</p><p>Планината во далги се свиваше</p><p>Се преобразуваше во разни обличија на бесни диви животни</p><p>Молвам со мојот разум додека сетилата му се покоруваат</p><p>Ќе минам повторно под виножитото на моите сништа</p><p>За првпат ќе се помолам за двајца</p><p>За две млади јаворови стебла.</p><p></p><p>Напукнато сонце ме повикува на Богослужение</p><p>Со меч во раката е од кое тече крваво миропазание</p><p>Со едната нога на земја беше</p><p>Другата,како мал лак во бездна се губеше</p><p>Подава рака,мисли ослепен разбојник на друм сум</p><p>Го следам со млак поглед</p><p>Се заплеткува во своите сенки</p><p>Гледам,во очните глобочини вриеш од страв му се распостила</p><p>И крвта негова има реа на пеколен смрад запишувам во сказание.</p><p></p><p>Клекна</p><p>Не крена меч</p><p>Ме допре со прстите на челото</p><p>Проклет да си</p><p>Еден до друг сме</p><p>Разделени со разбуричканоста на сопствениот пекол</p><p>Опак плод ли си,повторно прозборе</p><p>Убијме,закркорив,останам ли жив кога и да е ќе ти се одмаздам</p><p>Упокојме не ме оставај да се мачам.</p><p></p><p>И сега верувам,мојата смрт ќе ме одмине и во идното столетие</p><p>Повремено ме обзема полусон</p><p>И тогаш молвам со мојот разум додека сетилата му се покоруваат</p><p>Ќе минам повторно под виножитото на моите сништа</p><p>За првпат ќе се помолам за двајца</p><p>За две млади јаворови стебла.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cernodrimski, post: 54815, member: 909"] Полусон Додека муграта осамнува под ризата од секакви исправувања Нужноста станува предизвик Осојните суводолици се покриваа со разни зелени биља Планината во далги се свиваше Се преобразуваше во разни обличија на бесни диви животни Молвам со мојот разум додека сетилата му се покоруваат Ќе минам повторно под виножитото на моите сништа За првпат ќе се помолам за двајца За две млади јаворови стебла. Напукнато сонце ме повикува на Богослужение Со меч во раката е од кое тече крваво миропазание Со едната нога на земја беше Другата,како мал лак во бездна се губеше Подава рака,мисли ослепен разбојник на друм сум Го следам со млак поглед Се заплеткува во своите сенки Гледам,во очните глобочини вриеш од страв му се распостила И крвта негова има реа на пеколен смрад запишувам во сказание. Клекна Не крена меч Ме допре со прстите на челото Проклет да си Еден до друг сме Разделени со разбуричканоста на сопствениот пекол Опак плод ли си,повторно прозборе Убијме,закркорив,останам ли жив кога и да е ќе ти се одмаздам Упокојме не ме оставај да се мачам. И сега верувам,мојата смрт ќе ме одмине и во идното столетие Повремено ме обзема полусон И тогаш молвам со мојот разум додека сетилата му се покоруваат Ќе минам повторно под виножитото на моите сништа За првпат ќе се помолам за двајца За две млади јаворови стебла. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Готска поезија
На врв
Bottom