Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Готска поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Мортидо" data-source="post: 50938" data-attributes="member: 670"><p style="text-align: left">Еве едно убаво објаснување за Готската поезија.</p><p></p><p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'"><span style="color: #333333">Што е Готска Поезија?</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'"><span style="color: #333333">''Луѓето обично мислат на тага, смрт и сите видови на темни нешта, кога се обидуваат да дефинир</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'"><span style="color: #333333">аат што е Готската Поезија. На некој начин е точно дека готиката често е поврзана со тагата, темнината, смртта и слично. Готската Поезија може да биде поврзана со љубов, можеби со религија или скоро со се.</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'"><span style="color: #333333">За мене готиката е нешто што може да каже скоро за се, но со неговата "темна" страна зад него. Готската Поезија е форма од зборови за стравот и болката, кои може да опседнат длабоко во секој од нас.</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'"><span style="color: #333333">Сите луѓе имаат свои мислења. Секој мора да си зацрта во неговите лични заклучоци на нештата, и да одлучи како ќе си ја представи Готската Уметност. Никој тоа не може да му го објасни.</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'"><span style="color: #333333">Јас ја гледам готиката како порта кон темнината. Врата кон темната страна, каде што можеби има нешто што ја чувствува сопствената тага.''</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial'"><span style="color: #333333">- Д. Цеков.</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Мортидо, post: 50938, member: 670"] [LEFT]Еве едно убаво објаснување за Готската поезија.[/LEFT] [LEFT][SIZE=3][FONT=arial][COLOR=#333333]Што е Готска Поезија?[/COLOR][/FONT][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=3][FONT=arial][COLOR=#333333]''Луѓето обично мислат на тага, смрт и сите видови на темни нешта, кога се обидуваат да дефинир[/COLOR][/FONT][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=3][FONT=arial][COLOR=#333333]аат што е Готската Поезија. На некој начин е точно дека готиката често е поврзана со тагата, темнината, смртта и слично. Готската Поезија може да биде поврзана со љубов, можеби со религија или скоро со се.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=3][FONT=arial][COLOR=#333333]За мене готиката е нешто што може да каже скоро за се, но со неговата "темна" страна зад него. Готската Поезија е форма од зборови за стравот и болката, кои може да опседнат длабоко во секој од нас.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=3][FONT=arial][COLOR=#333333]Сите луѓе имаат свои мислења. Секој мора да си зацрта во неговите лични заклучоци на нештата, и да одлучи како ќе си ја представи Готската Уметност. Никој тоа не може да му го објасни.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=3][FONT=arial][COLOR=#333333]Јас ја гледам готиката како порта кон темнината. Врата кон темната страна, каде што можеби има нешто што ја чувствува сопствената тага.''[/COLOR][/FONT][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=3][FONT=arial][COLOR=#333333]- Д. Цеков.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/LEFT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Готска поезија
На врв
Bottom