Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Готска поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 264947" data-attributes="member: 1970"><p>Црниот лебед</p><p></p><p></p><p>Црниот лебед дојде да ја понесе со себе,</p><p>на своите заведувачки крила.</p><p>Рече:Поведи ме со тебе,спремна сум да одам од овде,засекогаш!</p><p>Понеси ме со себе во темнината,</p><p>сокриј ме од светот!</p><p>Небото беше мрачно,</p><p>ветрот ги косеше кроните на дрвјата.</p><p>Чаша со демонско вино,</p><p>ја опи во заблуда.</p><p>Ги подаде рацете кон него,</p><p>како блудница жена,</p><p>му рече:љуби ме,твоја сум.</p><p>Црниот лебед ја погледна,</p><p>продирајќи во нејзините очи.</p><p>Светови магични,царства богати,</p><p>богови и ангели,нацртани во нив..</p><p>Искушенија примамливи за духот</p><p>немирен.</p><p>И посегна лебедот по неа,</p><p>носејќи го нејзиното пијано тело со себе во одаите на темното царство.</p><p>Негова робинка беше,служејќи му ден и ноќ..опиена од виното демонско.</p><p>Случаен миг..</p><p>Писмо од лебедот црн.</p><p>Во него..запишана тајна..</p><p>И види..</p><p>Ден се раздени,ноќта ја замени.</p><p>Од замокот на темнината,</p><p>облечена во бела руба,излезе девојка со налик на самовила..</p><p>Благодарам црн лебеду,те обожувам..му шепна</p><p>и замина во вечноста.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 264947, member: 1970"] Црниот лебед Црниот лебед дојде да ја понесе со себе, на своите заведувачки крила. Рече:Поведи ме со тебе,спремна сум да одам од овде,засекогаш! Понеси ме со себе во темнината, сокриј ме од светот! Небото беше мрачно, ветрот ги косеше кроните на дрвјата. Чаша со демонско вино, ја опи во заблуда. Ги подаде рацете кон него, како блудница жена, му рече:љуби ме,твоја сум. Црниот лебед ја погледна, продирајќи во нејзините очи. Светови магични,царства богати, богови и ангели,нацртани во нив.. Искушенија примамливи за духот немирен. И посегна лебедот по неа, носејќи го нејзиното пијано тело со себе во одаите на темното царство. Негова робинка беше,служејќи му ден и ноќ..опиена од виното демонско. Случаен миг.. Писмо од лебедот црн. Во него..запишана тајна.. И види.. Ден се раздени,ноќта ја замени. Од замокот на темнината, облечена во бела руба,излезе девојка со налик на самовила.. Благодарам црн лебеду,те обожувам..му шепна и замина во вечноста. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Готска поезија
На врв
Bottom