Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Семејство
Годините како основа за проценување дали некој е спремен за брак и деца
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MoonFairy" data-source="post: 371605" data-attributes="member: 1925"><p>Според тебе што мислиш, спремно е едно девојче за брак ? Спремно е тоа дете да раѓа деца и да воспитува деца?</p><p>Пред се` телото не е спремно за такво нешто... Само што добила менструација и треба да почне одма со раѓање? </p><p>Колку е психички тоа девојче стабилно и зрело за брак, за деца, за обврски, за одговорности... Дали тоа девојче ќе бдее цела вечер дури бебето има температура ? Ќе знае ли како да се справи со тоа? Ќе умее ли воопшто?</p><p>Едно е што мисли и што сака на свои 15 години а сосема друго е дали да се поддржи.. </p><p>Како и кај секој тинејџер желбите и потребите се менливи, така да не треба да се зема сериозно воопшто ова..</p><p>Јас сум родител и јас строго би се противела на тоа... Најстрого...</p><p>И да се разбереме НЕ, тоа дете ако би стапило во брак нема да заврши вонредно школо, нема да запиши факултет и нема да има шанса за нешто повеќе во животот!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MoonFairy, post: 371605, member: 1925"] Според тебе што мислиш, спремно е едно девојче за брак ? Спремно е тоа дете да раѓа деца и да воспитува деца? Пред се` телото не е спремно за такво нешто... Само што добила менструација и треба да почне одма со раѓање? Колку е психички тоа девојче стабилно и зрело за брак, за деца, за обврски, за одговорности... Дали тоа девојче ќе бдее цела вечер дури бебето има температура ? Ќе знае ли како да се справи со тоа? Ќе умее ли воопшто? Едно е што мисли и што сака на свои 15 години а сосема друго е дали да се поддржи.. Како и кај секој тинејџер желбите и потребите се менливи, така да не треба да се зема сериозно воопшто ова.. Јас сум родител и јас строго би се противела на тоа... Најстрого... И да се разбереме НЕ, тоа дете ако би стапило во брак нема да заврши вонредно школо, нема да запиши факултет и нема да има шанса за нешто повеќе во животот! [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Семејство
Годините како основа за проценување дали некој е спремен за брак и деца
На врв
Bottom