Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Кариера
Германија - место за работа, да или не?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Машкар Џианенгоро" data-source="post: 372909" data-attributes="member: 10088"><p>5 месеци и нешто ситно бев на работа па да си кажам еве...</p><p>Сам човек да отиде и демек пари да спечали немој да се залажувате. Со другар или двајца, ако успеете да си најдете стан тоа е веќе друга прикзна. А за тие луѓе шо се во брак и со деца е најповолно(мада у случајов јазикот е обвезен!). Кај роднини или другари исто така е добро ама кој како гледа на работите, еве јас не можам, ми пречи да живеам кај некој друг дека нема да сум си слободен да бидам ЈАС како шо би бил во свое место... Во Минхен имам еден неопишливо близок другар, во Бохум имам роднини од прво колено и во Берлин исто така...</p><p>А за студентите, нема шо да се мислите, три месеци се тоа, какво и да е ќе помине и на крај и пари ќе си заштедиш(зависно од тоа кој како си троши де). </p><p>Јас сум во глобала задоволен од моето работно искуство таму.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Машкар Џианенгоро, post: 372909, member: 10088"] 5 месеци и нешто ситно бев на работа па да си кажам еве... Сам човек да отиде и демек пари да спечали немој да се залажувате. Со другар или двајца, ако успеете да си најдете стан тоа е веќе друга прикзна. А за тие луѓе шо се во брак и со деца е најповолно(мада у случајов јазикот е обвезен!). Кај роднини или другари исто така е добро ама кој како гледа на работите, еве јас не можам, ми пречи да живеам кај некој друг дека нема да сум си слободен да бидам ЈАС како шо би бил во свое место... Во Минхен имам еден неопишливо близок другар, во Бохум имам роднини од прво колено и во Берлин исто така... А за студентите, нема шо да се мислите, три месеци се тоа, какво и да е ќе помине и на крај и пари ќе си заштедиш(зависно од тоа кој како си троши де). Јас сум во глобала задоволен од моето работно искуство таму. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Кариера
Германија - место за работа, да или не?
На врв
Bottom