Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Патување
Во која земја што сте патувале ви оставила најголем впечаток?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Outrider" data-source="post: 349471" data-attributes="member: 2887"><p>Многу јак утисак ми остави земјата Кичево. На влезот на таа мистериозна земја има неколку силоси за жито кои се надвиснуваат над ова населено место како Кристо Редентор над Рио. Сите две ленти по главната (и единствена) улица се маестрално проектирани во вид на права линија. Од лева а богами и десна страна има згради, некои со по 4 а има и такви со по 5 ката!</p><p>Околу приземјата на зградите се забележуваат исцепени дрва за огрев што упатува на мисла дека таму живее вреден и чесен народ.</p><p>Околу афтобуската имаше семафори но во поново време тоа технолошко чудо кое ги збунуваше локалните жители беше исфрлено и заменето на кружен тек, кој уште повеќе ги збуни локалните жители.</p><p></p><p>Постари лица во лимените биртии на афтобуската носеа пресечени бели ракометни топки на главата. Не знам од каде потекнува тој обичај и дали е тоа резултат на нивната локална религија но што е земја без мистерии.</p><p>А кога таму, настрана од погледите на парче шина си седи главната туристичка атракција - локомотива со големина на Југо и пар вагончиња. Своевремено кога ликови со фесови го донеле тоа нешто во градот - на рајата им делувало како фселенски брот. Подоцна системот на тесни шини бил заменет со систем на широки, за време на владеење на ликови со петокраки на главите и вофчето наречено Ќиро останало без работа.</p><p></p><p>Се претпоставува дека во 1947 година во околијата слетал вселенски брод бидејќи Кичево исто како и Розвел има име со шес` букви! Исто како и со Розвел и во Кичево била снимана тинејџ серија наречена Kercove High.</p><p></p><p>Ако некогаш патот ве носи низ ова живописно и ептен интересно место - застанете и прошетајте. Еден ден на вашите правнуци ќе им расправате - `да, јас сум бил во Кичево!!!`</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Outrider, post: 349471, member: 2887"] Многу јак утисак ми остави земјата Кичево. На влезот на таа мистериозна земја има неколку силоси за жито кои се надвиснуваат над ова населено место како Кристо Редентор над Рио. Сите две ленти по главната (и единствена) улица се маестрално проектирани во вид на права линија. Од лева а богами и десна страна има згради, некои со по 4 а има и такви со по 5 ката! Околу приземјата на зградите се забележуваат исцепени дрва за огрев што упатува на мисла дека таму живее вреден и чесен народ. Околу афтобуската имаше семафори но во поново време тоа технолошко чудо кое ги збунуваше локалните жители беше исфрлено и заменето на кружен тек, кој уште повеќе ги збуни локалните жители. Постари лица во лимените биртии на афтобуската носеа пресечени бели ракометни топки на главата. Не знам од каде потекнува тој обичај и дали е тоа резултат на нивната локална религија но што е земја без мистерии. А кога таму, настрана од погледите на парче шина си седи главната туристичка атракција - локомотива со големина на Југо и пар вагончиња. Своевремено кога ликови со фесови го донеле тоа нешто во градот - на рајата им делувало како фселенски брот. Подоцна системот на тесни шини бил заменет со систем на широки, за време на владеење на ликови со петокраки на главите и вофчето наречено Ќиро останало без работа. Се претпоставува дека во 1947 година во околијата слетал вселенски брод бидејќи Кичево исто како и Розвел има име со шес` букви! Исто како и со Розвел и во Кичево била снимана тинејџ серија наречена Kercove High. Ако некогаш патот ве носи низ ова живописно и ептен интересно место - застанете и прошетајте. Еден ден на вашите правнуци ќе им расправате - `да, јас сум бил во Кичево!!!` [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Патување
Во која земја што сте патувале ви оставила најголем впечаток?
На врв
Bottom