Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Во врска со партнер кој има дете
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="lady_blue" data-source="post: 285440" data-attributes="member: 67"><p>Не зборев за мажите (иако и за тоа не се согласувам баш), туку е генерализирано за наивноста на жените. Нека е реткост, ете 1 на 10000 мажи нека е, сега не ми е тоа поентата, туку тоа другото. Навистина мислиш дека жена која заради одредена причина не е со таткото на нејзиното дете, така наивно се впушта во нова врска? И така наивно му одбира нов татко на детето?</p><p>Поентата ми е дека ако таа се впушти во нова врска и „му даде“, тоа не значи дека го одбрала за нов татко, па затоа „му дала“.</p><p>Ти така мислиш... ме интересира зошто така мислиш? Не ме сфаќај погрешно, но кажа дека си психолог или студираш психологија, не? Затоа те прашувам и те цитирам, и тука и во други теми. Заклучоците ти се врз основа на искуство, предавања, книги, реални животни стории? Некако за мене е ова многу ограничена рамка на размислување, многу еднострани видувања, особено за некој кој би требало да има на ум колку секое премрежје влијае врз личноста. А причините поради кои една личност се нашла во ситуација да е самохран родител (значи сега не зборам конкретно за мајките) секогаш се сериозно премрежје со силни влијанија.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lady_blue, post: 285440, member: 67"] Не зборев за мажите (иако и за тоа не се согласувам баш), туку е генерализирано за наивноста на жените. Нека е реткост, ете 1 на 10000 мажи нека е, сега не ми е тоа поентата, туку тоа другото. Навистина мислиш дека жена која заради одредена причина не е со таткото на нејзиното дете, така наивно се впушта во нова врска? И така наивно му одбира нов татко на детето? Поентата ми е дека ако таа се впушти во нова врска и „му даде“, тоа не значи дека го одбрала за нов татко, па затоа „му дала“. Ти така мислиш... ме интересира зошто така мислиш? Не ме сфаќај погрешно, но кажа дека си психолог или студираш психологија, не? Затоа те прашувам и те цитирам, и тука и во други теми. Заклучоците ти се врз основа на искуство, предавања, книги, реални животни стории? Некако за мене е ова многу ограничена рамка на размислување, многу еднострани видувања, особено за некој кој би требало да има на ум колку секое премрежје влијае врз личноста. А причините поради кои една личност се нашла во ситуација да е самохран родител (значи сега не зборам конкретно за мајките) секогаш се сериозно премрежје со силни влијанија. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Во врска со партнер кој има дете
На врв
Bottom