Ама изгледа дека ти се правиш глуп..абе многу убаво си е поставено прашањето, не сум јас единствена што ме интересира оваа новост...од памтивек човекот си поставува прашања и размислува дали има некаде во овој универзум некој друг живот идр...што си се фатил за интерпретација на библијата.....јасно е дека вакви сознанија ја разнишуваат било која верба...сакал сфатил сакал не сфатил....Те прашав убаво дали во телемата се зголемува или намалува бројот на следбеници, како ви е состојбата во редовите...тоа одговори ако сакаш..макар да мислам дека немате многу приврзаници.Јас бев и повеќе од јасен уште првиот пат, не е толку проблемот во казнените поени, туку тоа што вистината некогаш знае да боли и да се свати како навреда. Заклучокот е дека само глуп човек може да постави вакво прашање....ете, го кажав.
Ќе повторам пак, било која света книга, доколку се интерпретира буквално, создава религија која е чиста глупост и ништо повеќе. Без разлика дали е библија, куран, веди, Телема или било што друго.