Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Викање-урлање-дерење
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 323549" data-attributes="member: 1970"><p>Мене карање и дерење ме асоцираат на простилак.На некој кој нема контрола над самиот себе,некој кој нема друг излез и се чувствува немоќен па подигајќи го гласот очекува внимание.</p><p>Избегнувам такви ситуации.</p><p>Понекогаш ми се случува син ми са ме доведе до 360 степени(најчесто е тоа син ми кој ме доведува до тој степен).</p><p>Во себе чувствувам немир и потреба да се издерам.</p><p>Меѓутоа не го правам тоа.</p><p>Вдишувам повеќепати длабоко и го снижувам тонот на гласот.Така се смирувам или приземјувам не дозволувајќи емоциите да владеат со мене.</p><p>Син ми па додека види дека вдишувам го променува однесувањето,знаејќи дека ги поминува границите(дури и смешно му е) хихи.</p><p>Поефикасно е него дерење.</p><p>Воопшто немам респект кон луѓе кои се дерат.Биле тоа шефови,партнер или било кој.</p><p>Тоа само ми покажува колку се мали луѓето во тој момент.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 323549, member: 1970"] Мене карање и дерење ме асоцираат на простилак.На некој кој нема контрола над самиот себе,некој кој нема друг излез и се чувствува немоќен па подигајќи го гласот очекува внимание. Избегнувам такви ситуации. Понекогаш ми се случува син ми са ме доведе до 360 степени(најчесто е тоа син ми кој ме доведува до тој степен). Во себе чувствувам немир и потреба да се издерам. Меѓутоа не го правам тоа. Вдишувам повеќепати длабоко и го снижувам тонот на гласот.Така се смирувам или приземјувам не дозволувајќи емоциите да владеат со мене. Син ми па додека види дека вдишувам го променува однесувањето,знаејќи дека ги поминува границите(дури и смешно му е) хихи. Поефикасно е него дерење. Воопшто немам респект кон луѓе кои се дерат.Биле тоа шефови,партнер или било кој. Тоа само ми покажува колку се мали луѓето во тој момент. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Викање-урлање-дерење
На врв
Bottom