Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Верување во Бог
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 326510" data-attributes="member: 1970"><p>Ваушност немав намера да одговарам на прашањево,но чувствувам потреба да се изјаснам.</p><p>Одамна не медитирам кога пеглам и одамна не медитирам.Кога пеглам-пеглам.Јога правам само кога сакам да се растегнам и кога чувствувам дека ми е потребна.</p><p>Не правам спиритуална јога туку обична фитнес јога.Школувањето за јога учител го прекинав.</p><p>Ќе ти кажам и зошто.</p><p>Затоа што за мене тоа е забегавање.Сите секти(вклучувајќи и јогините) се за мене no go.Сите религии,здруженија и слично кои се расправаат на тема Бог,на тема самоспознавање,на тема спиритуалност,кои нудат одговори,кои продаваат среќа и некакво си БУДЕЊЕ, ги држам подалеку од себе.</p><p>Зошто?</p><p>Затоа што сите забегаваат.На сите им се испрани мозоците и сите целат кон нешто кое одамна сите го имаме пред себе.</p><p>Од здрави се прават нездрави.Од среќни се прават несреќни.</p><p>Животот е тој.</p><p>Се што ни е потребно ни е дадено во животот за да се развиваме,за да напредуваме.</p><p>Не се потребни никакви "помагала" кои ќе не однесат понатака,кои ќе ни ја откријат мистеријата наречена Бог.</p><p>Ако ме праша некој дали верувам,ќе одговорам со да.</p><p>Верувам дека постои нешто помоќно од нас што не води низ животот.А што е тоа?</p><p>Не се замарам со тој одговор.Тоа е што е.Немам потреба да филозофирам,да дискутирам или пак некому да докажувам зошто,како или што.</p><p>Верувам за себе.Правам за себе.И така е најдобро.Се останато е за мене гола вода.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 326510, member: 1970"] Ваушност немав намера да одговарам на прашањево,но чувствувам потреба да се изјаснам. Одамна не медитирам кога пеглам и одамна не медитирам.Кога пеглам-пеглам.Јога правам само кога сакам да се растегнам и кога чувствувам дека ми е потребна. Не правам спиритуална јога туку обична фитнес јога.Школувањето за јога учител го прекинав. Ќе ти кажам и зошто. Затоа што за мене тоа е забегавање.Сите секти(вклучувајќи и јогините) се за мене no go.Сите религии,здруженија и слично кои се расправаат на тема Бог,на тема самоспознавање,на тема спиритуалност,кои нудат одговори,кои продаваат среќа и некакво си БУДЕЊЕ, ги држам подалеку од себе. Зошто? Затоа што сите забегаваат.На сите им се испрани мозоците и сите целат кон нешто кое одамна сите го имаме пред себе. Од здрави се прават нездрави.Од среќни се прават несреќни. Животот е тој. Се што ни е потребно ни е дадено во животот за да се развиваме,за да напредуваме. Не се потребни никакви "помагала" кои ќе не однесат понатака,кои ќе ни ја откријат мистеријата наречена Бог. Ако ме праша некој дали верувам,ќе одговорам со да. Верувам дека постои нешто помоќно од нас што не води низ животот.А што е тоа? Не се замарам со тој одговор.Тоа е што е.Немам потреба да филозофирам,да дискутирам или пак некому да докажувам зошто,како или што. Верувам за себе.Правам за себе.И така е најдобро.Се останато е за мене гола вода. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Верување во Бог
На врв
Bottom