Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Венчавање во црква/крштевање - избор или наметнување?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 225838" data-attributes="member: 1768"><p>Не си верник се додека немаш вера во себе.</p><p>Ама не можеш да земеш од сите цркви документ затоа што не е дозволено.</p><p>Јас реков дека правиме грешка што ги покрстуваме децата пред да станат свесни што е она што го сакаат. А кога ќе одлучат(и кога ќе бидат полнолетни) тогаш нема потреба да бараат дозвола од своите, па тие да мораат да менуваат религија поради детето. </p><p>Што значи ако твоето дете сака да се крсти во друга црква, ќе си почека да си наполни 18 години и ќе се крсти кај сака.</p><p>Јас никаде не реков дека покрстувањето значи дека си најголем верник на светов. Реков дека оној кој е покрстен има привилегии во црквата(може да се венчава, да крстува деца, итн), и реков дека оној кој не е верник би требало да се лиши себе си од таквите права, што ќе му се кога нема да ги искористи. И онака нема да го крстува своето дете пред да стане свесно за што е она што го сака(а реално малолетно дете ретко кога може да одлучи со сигурност што сака). Што значи привилегиите на црквата не му требаат ни најмалку. </p><p></p><p>Ајт сега доста е, по 100000 пат го пишувам истово ми здосади веќе.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 225838, member: 1768"] Не си верник се додека немаш вера во себе. Ама не можеш да земеш од сите цркви документ затоа што не е дозволено. Јас реков дека правиме грешка што ги покрстуваме децата пред да станат свесни што е она што го сакаат. А кога ќе одлучат(и кога ќе бидат полнолетни) тогаш нема потреба да бараат дозвола од своите, па тие да мораат да менуваат религија поради детето. Што значи ако твоето дете сака да се крсти во друга црква, ќе си почека да си наполни 18 години и ќе се крсти кај сака. Јас никаде не реков дека покрстувањето значи дека си најголем верник на светов. Реков дека оној кој е покрстен има привилегии во црквата(може да се венчава, да крстува деца, итн), и реков дека оној кој не е верник би требало да се лиши себе си од таквите права, што ќе му се кога нема да ги искористи. И онака нема да го крстува своето дете пред да стане свесно за што е она што го сака(а реално малолетно дете ретко кога може да одлучи со сигурност што сака). Што значи привилегиите на црквата не му требаат ни најмалку. Ајт сега доста е, по 100000 пат го пишувам истово ми здосади веќе. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Венчавање во црква/крштевање - избор или наметнување?
На врв
Bottom