Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Венчавање во црква/крштевање - избор или наметнување?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="existence" data-source="post: 225831" data-attributes="member: 621"><p><a href="http://forum.crnobelo.com/members/arkantos.1768/">Arkantos</a> Хипотетички јас одам во сите можни цркви во државава (знам дека има католичка, евангелска, протестантска...) и земам документ од сите нив дека сум нивни член. Ај кажи дали јас тогаш ќе бидам поголем верник од тебе? Па што, ќе имам поголема колекција книшки. Плус од кај да знам дека ако утре имам дете нема да сака да го крстам у протестантска црква и после да треба да се крстам и јас таму за да можам и детето? Вака сите ќе си ги имам па детето нека си бира. :{ </p><p>Јас познавам жена која не е ни покрстена нити пак оди во цркви, а е најголемиот верник кој некогаш сум го сретнал (сестра на баба ми).</p><p></p><p></p><p>Он: Сметам дека религијата треба да е последна ствар која би застанала помеѓу двајца кои се љубат, зашто поинаку би била чист апсурд.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="existence, post: 225831, member: 621"] [URL='http://forum.crnobelo.com/members/arkantos.1768/']Arkantos[/URL] Хипотетички јас одам во сите можни цркви во државава (знам дека има католичка, евангелска, протестантска...) и земам документ од сите нив дека сум нивни член. Ај кажи дали јас тогаш ќе бидам поголем верник од тебе? Па што, ќе имам поголема колекција книшки. Плус од кај да знам дека ако утре имам дете нема да сака да го крстам у протестантска црква и после да треба да се крстам и јас таму за да можам и детето? Вака сите ќе си ги имам па детето нека си бира. :{ Јас познавам жена која не е ни покрстена нити пак оди во цркви, а е најголемиот верник кој некогаш сум го сретнал (сестра на баба ми). Он: Сметам дека религијата треба да е последна ствар која би застанала помеѓу двајца кои се љубат, зашто поинаку би била чист апсурд. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Венчавање во црква/крштевање - избор или наметнување?
На врв
Bottom