Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Венчавање во црква/крштевање - избор или наметнување?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 225829" data-attributes="member: 272"><p>Првите две точки за жал се осудени да бидат вистинити ако третата повлекува зависност од родителите. </p><p>Лесно е еве и јас како другарчево да се мавам у груди дека нема да ја правам венчавката во црква. Но работите се други ако јас зависам од некого економски, (а ситуацијата на сите им е позната нели). Затоа за вакви работи треба малку посериозно да се гледа, прво од економски план како би се движел животот понатаму, дали би прифатил некој да ме издржува или би станал храбро и би се борел за својата целосна независност. Впрочем, секоја моја врска сум потенцирал дека сум атеист но и дека не сакам да имам брак во црква поради тоа што на тој начин (иако сум покрстен) си го издавам своето право на (не)верска определба. Сепак не сакам да ги оставам во заблуда моите досегашни и идни партнерки. Ако можат тие низ тоа да поминат, тогаш е во ред. Но пак ќе кажам, тоа е во случај да бидам целосно независен економски. Сепак животот не е рамна линија и не се` изгледа така видено од една перцепција и во нагорна линија. Постојат компромиси.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 225829, member: 272"] Првите две точки за жал се осудени да бидат вистинити ако третата повлекува зависност од родителите. Лесно е еве и јас како другарчево да се мавам у груди дека нема да ја правам венчавката во црква. Но работите се други ако јас зависам од некого економски, (а ситуацијата на сите им е позната нели). Затоа за вакви работи треба малку посериозно да се гледа, прво од економски план како би се движел животот понатаму, дали би прифатил некој да ме издржува или би станал храбро и би се борел за својата целосна независност. Впрочем, секоја моја врска сум потенцирал дека сум атеист но и дека не сакам да имам брак во црква поради тоа што на тој начин (иако сум покрстен) си го издавам своето право на (не)верска определба. Сепак не сакам да ги оставам во заблуда моите досегашни и идни партнерки. Ако можат тие низ тоа да поминат, тогаш е во ред. Но пак ќе кажам, тоа е во случај да бидам целосно независен економски. Сепак животот не е рамна линија и не се` изгледа така видено од една перцепција и во нагорна линија. Постојат компромиси. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Венчавање во црква/крштевање - избор или наметнување?
На врв
Bottom