Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Вегетаријанци
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MoonFairy" data-source="post: 299229" data-attributes="member: 1925"><p>Нема да навлегувам многу длабоко...</p><p>Син ми не јаде месо, буквално живее од овошје и зеленчук...крвта му е загрижувачки слаба има подочњак до уста и е навистина депримирачки за еден родител да го гледа детето такво...</p><p>Нормално бевме на лекар, првото прашање беше дали детево јаде месо? </p><p>Железото во растителните продукти и она во месните има огромна разлика во процентот на ресорпција, ако она животинското се ресорбира 20% тогаш растителното се ресорбира некои 2-3%...епа не е исто нели?</p><p>Второ...</p><p>Татко ми е од планинско село во Црна Гора...Таму имам еден куп чичковци, баби, тетки, стрини и тн. кои дгледуваат и кози, и овци и крави...сами си прават сирење, кајмак, пршути...Месо ждерат три пати дневно...Поздрави луѓе јас немам видено...Сите дочекуваат длабока старост, здрави се, полни со енергија, сила, работат како црнци...Се прашувам дали би ја имале истата енергија ако живееа само на овошје и зеленчук?</p><p>Единствено што се разликуваат од нас е можеби ниското ниво на стрес и секојдневни дразби кои ни ги пружа нели модерниов живот...</p><p>Мојот став е дека треба да се консумира апсолутно се’...</p><p>Се’ што е во умерени количини не може да му штети на организмот...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MoonFairy, post: 299229, member: 1925"] Нема да навлегувам многу длабоко... Син ми не јаде месо, буквално живее од овошје и зеленчук...крвта му е загрижувачки слаба има подочњак до уста и е навистина депримирачки за еден родител да го гледа детето такво... Нормално бевме на лекар, првото прашање беше дали детево јаде месо? Железото во растителните продукти и она во месните има огромна разлика во процентот на ресорпција, ако она животинското се ресорбира 20% тогаш растителното се ресорбира некои 2-3%...епа не е исто нели? Второ... Татко ми е од планинско село во Црна Гора...Таму имам еден куп чичковци, баби, тетки, стрини и тн. кои дгледуваат и кози, и овци и крави...сами си прават сирење, кајмак, пршути...Месо ждерат три пати дневно...Поздрави луѓе јас немам видено...Сите дочекуваат длабока старост, здрави се, полни со енергија, сила, работат како црнци...Се прашувам дали би ја имале истата енергија ако живееа само на овошје и зеленчук? Единствено што се разликуваат од нас е можеби ниското ниво на стрес и секојдневни дразби кои ни ги пружа нели модерниов живот... Мојот став е дека треба да се консумира апсолутно се’... Се’ што е во умерени количини не може да му штети на организмот... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Вегетаријанци
На врв
Bottom