Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Вегетаријанци
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 299104" data-attributes="member: 1970"><p>Со тоа се гледа колку е големо нивото на свеста кај луѓето.</p><p>Не можам да јадам месо и да уживам во таа храна,да ја сметам за здрава за моето тело и да очекувам долгорочно здравје,</p><p>ако во позадина ми доаѓа слика како тоа еве прасе ќе земам за пример се одгледува за еден ден да биде убиено(намерно).</p><p>Тоа прасе се храни со вештачка храна,се користат разни хемиски продукти во таа храна,тоа прасе може и никогаш не излегло на сонце туку халите/шталите во кои ги чуваат се осветлени со вештачко светло.</p><p>Се убиваат масовно со гасови,се преработува тоа месо и додека стигне на мојата маса за ручек поминале можеби и два месеци.</p><p>И сега кажи ми ти,на подолг период очекуваш да имаш добро здравје,телото да фунционира како треба,да добиваш е енергија преку храната која ја внесуваш.Како?</p><p>Зошто не си ја изедеш мачката?</p><p>Зошто слаткото кученце на соседите не би бил добар избор за чорбата која ја правиш?</p><p>Која е разликата измеѓу прасето и кучето?</p><p>Мачето и јагнето?</p><p>Коњот и слончето?</p><p></p><p></p><p>Моабетот беше за грилано месо.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 299104, member: 1970"] Со тоа се гледа колку е големо нивото на свеста кај луѓето. Не можам да јадам месо и да уживам во таа храна,да ја сметам за здрава за моето тело и да очекувам долгорочно здравје, ако во позадина ми доаѓа слика како тоа еве прасе ќе земам за пример се одгледува за еден ден да биде убиено(намерно). Тоа прасе се храни со вештачка храна,се користат разни хемиски продукти во таа храна,тоа прасе може и никогаш не излегло на сонце туку халите/шталите во кои ги чуваат се осветлени со вештачко светло. Се убиваат масовно со гасови,се преработува тоа месо и додека стигне на мојата маса за ручек поминале можеби и два месеци. И сега кажи ми ти,на подолг период очекуваш да имаш добро здравје,телото да фунционира како треба,да добиваш е енергија преку храната која ја внесуваш.Како? Зошто не си ја изедеш мачката? Зошто слаткото кученце на соседите не би бил добар избор за чорбата која ја правиш? Која е разликата измеѓу прасето и кучето? Мачето и јагнето? Коњот и слончето? Моабетот беше за грилано месо. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Вегетаријанци
На врв
Bottom