Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Вегани
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="BioTrpe" data-source="post: 358443" data-attributes="member: 6419"><p>Па си кажав јас дека и јас сум бил сештојад .. и тоа затоа што моите родители биле доволно глупи како и сите останати (ноо никако по нивна вина, бидејки така биле научени) како што и сега ги воспитуваат децата, уште во градинка. </p><p>Сосема друго би било кога уште од градинка се изучува веганството, но пак ке ти кажам со веганството големите коомпании ке немаат денар во својата касичка а со тоа и оние кои се на власт ке немаат од каде да крадат. Сето тоа е поврзано, друга страна поврзана е што животинската храна е нездрава,со болести и реклами имаш баш за тоа за да купиш - јадеш- се разболиш за потоа улога да земе фармацевстката индустрија .. сето ова се врти во круг цел наш живот.</p><p>Со веганството нема болни луѓе - нема пари во фармацевстската индустрија, нема јадење месо - нема пари во месната индустрија, нема пиење млеко, јајца, други млечни производи - нема пари во млечната индустрија, штом овие 3 како најголеми индустрии немаат пари тогаш и владата нема од каде да зима пари </p><p>па затоа веганството го нема никаде да се изучува, дури и се омаловажува и исмејува како што го прават тоа одредени членови на форумов.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BioTrpe, post: 358443, member: 6419"] Па си кажав јас дека и јас сум бил сештојад .. и тоа затоа што моите родители биле доволно глупи како и сите останати (ноо никако по нивна вина, бидејки така биле научени) како што и сега ги воспитуваат децата, уште во градинка. Сосема друго би било кога уште од градинка се изучува веганството, но пак ке ти кажам со веганството големите коомпании ке немаат денар во својата касичка а со тоа и оние кои се на власт ке немаат од каде да крадат. Сето тоа е поврзано, друга страна поврзана е што животинската храна е нездрава,со болести и реклами имаш баш за тоа за да купиш - јадеш- се разболиш за потоа улога да земе фармацевстката индустрија .. сето ова се врти во круг цел наш живот. Со веганството нема болни луѓе - нема пари во фармацевстската индустрија, нема јадење месо - нема пари во месната индустрија, нема пиење млеко, јајца, други млечни производи - нема пари во млечната индустрија, штом овие 3 како најголеми индустрии немаат пари тогаш и владата нема од каде да зима пари па затоа веганството го нема никаде да се изучува, дури и се омаловажува и исмејува како што го прават тоа одредени членови на форумов. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Вегани
На врв
Bottom