Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Вегани
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="existence" data-source="post: 334163" data-attributes="member: 621"><p>[USER=1867]@malo[/USER] сѐ ќе беше убаво така доколку мнозинството вегани не напињаат со нивниот начин на исхрана. Океј, ти си веган јас не сум и готово. Можеш да ми кажеш зошто ти сметаш дека тебе ти е убаво и ќе биде сосема во ред, ама кога ќе настапиш со ставот дека другите се смотани затоа што јадат месо е тоа не е веќе искажување мислење туку напаѓање став. На напаѓање став се одговара со аргументи, а кога другата страна не е желна ни да сослуша за твоите аргументи тоа е глупав разговор без смисол.</p><p>Тоа ти е исто како јас да убедувам народњак дека е шупак затоа што не слуша тоа што јас слушам. Едно е да ти кажам „Еј знаеш, слушам Чик Кориа и ептен е јак, слушни го ако сакаш.“, а сосем друго да ти кажам „Пер, како може да слушаш народно? Само глупи луѓе слушаат народно.“</p><p></p><p>[USER=5799]@Ditto+Maker[/USER] и јас сум омнивор, ама ете има денови кога не ми се јаде ништо меснато. Јајца и онака слабо конзумирам. Ете јас уживам во такви денови да јадам спанаќ со ориз или пак ориз со грашок.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="existence, post: 334163, member: 621"] [USER=1867]@malo[/USER] сѐ ќе беше убаво така доколку мнозинството вегани не напињаат со нивниот начин на исхрана. Океј, ти си веган јас не сум и готово. Можеш да ми кажеш зошто ти сметаш дека тебе ти е убаво и ќе биде сосема во ред, ама кога ќе настапиш со ставот дека другите се смотани затоа што јадат месо е тоа не е веќе искажување мислење туку напаѓање став. На напаѓање став се одговара со аргументи, а кога другата страна не е желна ни да сослуша за твоите аргументи тоа е глупав разговор без смисол. Тоа ти е исто како јас да убедувам народњак дека е шупак затоа што не слуша тоа што јас слушам. Едно е да ти кажам „Еј знаеш, слушам Чик Кориа и ептен е јак, слушни го ако сакаш.“, а сосем друго да ти кажам „Пер, како може да слушаш народно? Само глупи луѓе слушаат народно.“ [USER=5799]@Ditto+Maker[/USER] и јас сум омнивор, ама ете има денови кога не ми се јаде ништо меснато. Јајца и онака слабо конзумирам. Ете јас уживам во такви денови да јадам спанаќ со ориз или пак ориз со грашок. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Вегани
На врв
Bottom