Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Будизам (Буда и неговото учење)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="lady_blue" data-source="post: 248873" data-attributes="member: 67"><p>океј де, објаснете ми со два три збора ако не е проблем.</p><p></p><p>не ме фасцинираат работи кои вртат одоколу наместо да веднаш да преминат на главното.</p><p>не ме фасцинираат работи кои на прашања за начин, ми даваат одговор за место и сл...</p><p></p><p>Карикирам - Сидарта разочаран од злата кои ги видел, барал одговори, не можел да ги најде, па ги барал уште, долго,долго и на крај седнал под дрвото и сѐ му се разјаснило.</p><p>Мене ме интересира, (во неколку реченици) што е тоа што му се разјаснило?</p><p>Гледал гладни, болни, сиромашни, несреќни насекаде околу него.</p><p>Откако сѐ му се разјаснило, што направил за да ја промени таа сурова реалност?</p><p>Препознал на што треба да се спротивставува? Како се спротивставил?....</p><p></p><p>Кое би било резимето на неговото просветлување?</p><p>И како тоа негово просветлување може да се искористи и како се користи за да се решат реалните проблеми (на пр. како да биде фрижидерот полн а не празен? )</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lady_blue, post: 248873, member: 67"] океј де, објаснете ми со два три збора ако не е проблем. не ме фасцинираат работи кои вртат одоколу наместо да веднаш да преминат на главното. не ме фасцинираат работи кои на прашања за начин, ми даваат одговор за место и сл... Карикирам - Сидарта разочаран од злата кои ги видел, барал одговори, не можел да ги најде, па ги барал уште, долго,долго и на крај седнал под дрвото и сѐ му се разјаснило. Мене ме интересира, (во неколку реченици) што е тоа што му се разјаснило? Гледал гладни, болни, сиромашни, несреќни насекаде околу него. Откако сѐ му се разјаснило, што направил за да ја промени таа сурова реалност? Препознал на што треба да се спротивставува? Како се спротивставил?.... Кое би било резимето на неговото просветлување? И како тоа негово просветлување може да се искористи и како се користи за да се решат реалните проблеми (на пр. како да биде фрижидерот полн а не празен? ) [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Будизам (Буда и неговото учење)
На врв
Bottom