Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Бременост
Бремена пред бракот - во минатото и сега?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Selene" data-source="post: 362967" data-attributes="member: 1176"><p>Епа тоа се пробувам да ти кажам, дека таквите епитети постојат одамна, ама крајно време е да се освестиме малку. Доволно е ти твое дете во иднина да си го воспиташ да не размислува така, друго и да сакаш цела нација не можеш да ја оправиш.</p><p></p><p></p><p></p><p>Ретко? Верувај не е ретко, имам контакт со вработени на гинекологија, има многу девојки што прават абортуси. Исто другарка студираше медицина, имаме правено муабет за оваа тема, имаат гледано тие, правевме муабет за тоа како се чувствуаат кога ќе дојдат, како кога ќе си заминт и слично. Настрана тоа, не се ретки.</p><p></p><p></p><p></p><p>Грешно си ме сфатила. Јас не велам дека дека имаш застарени мислења, јас ти велам дека не секоја мајка го гледа детето како товар, дека не секоја жена гледа на работењето за 2 усти како тежина, како жртва. Некои жени се спремни и по 2 работи да работат за да го израснат детето, ама не гледаат на тоа како казна, како обврска која како ланец ги стега, туку се пресреќни што кога ќе се вратат дома имаат детенце кое им значи се. Јас не велам дека е лесно тоа, дека тие цветаат, туку дека е изводливо. Примери колку сакаш има.</p><p></p><p></p><p>Детето не секогаш е резултат на брзање за да се има деца, едноставно се случуваат грешки и непланирана бременост, не значи дека е намерно останата девојката бремена.</p><p>За втората реченица точно, идеално е кога двајцата парнери би биле среќни, идеално би живееле во хармоничен брак, ама во животот не секогаш оди се по план. Тоа се пробувам цело време да ти кажам, дека некои се спремни да го прифатат тоа и да го задржат детето. И пак да повторам, не мислам дека тие што не мислат така се застарени или треба да се линчуваат, напротив ти викам дека секој треба да живее онака како што сака, не е целта некоја да го роди детето и потоа цел живот да истура гнев на истото заради тоа што не дошло во идеален момент.</p><p>Again, jас цело време се пробувам да ти кажам дека не сите гледаат на детето како товар и жртвување, на некои жени животот им е поубав со дете. Макар и сами да го гледаат.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Selene, post: 362967, member: 1176"] Епа тоа се пробувам да ти кажам, дека таквите епитети постојат одамна, ама крајно време е да се освестиме малку. Доволно е ти твое дете во иднина да си го воспиташ да не размислува така, друго и да сакаш цела нација не можеш да ја оправиш. Ретко? Верувај не е ретко, имам контакт со вработени на гинекологија, има многу девојки што прават абортуси. Исто другарка студираше медицина, имаме правено муабет за оваа тема, имаат гледано тие, правевме муабет за тоа како се чувствуаат кога ќе дојдат, како кога ќе си заминт и слично. Настрана тоа, не се ретки. Грешно си ме сфатила. Јас не велам дека дека имаш застарени мислења, јас ти велам дека не секоја мајка го гледа детето како товар, дека не секоја жена гледа на работењето за 2 усти како тежина, како жртва. Некои жени се спремни и по 2 работи да работат за да го израснат детето, ама не гледаат на тоа како казна, како обврска која како ланец ги стега, туку се пресреќни што кога ќе се вратат дома имаат детенце кое им значи се. Јас не велам дека е лесно тоа, дека тие цветаат, туку дека е изводливо. Примери колку сакаш има. Детето не секогаш е резултат на брзање за да се има деца, едноставно се случуваат грешки и непланирана бременост, не значи дека е намерно останата девојката бремена. За втората реченица точно, идеално е кога двајцата парнери би биле среќни, идеално би живееле во хармоничен брак, ама во животот не секогаш оди се по план. Тоа се пробувам цело време да ти кажам, дека некои се спремни да го прифатат тоа и да го задржат детето. И пак да повторам, не мислам дека тие што не мислат така се застарени или треба да се линчуваат, напротив ти викам дека секој треба да живее онака како што сака, не е целта некоја да го роди детето и потоа цел живот да истура гнев на истото заради тоа што не дошло во идеален момент. Again, jас цело време се пробувам да ти кажам дека не сите гледаат на детето како товар и жртвување, на некои жени животот им е поубав со дете. Макар и сами да го гледаат. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Бременост
Бремена пред бракот - во минатото и сега?
На врв
Bottom