Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Бременост
Бремена пред бракот - во минатото и сега?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="True_Blood" data-source="post: 243050" data-attributes="member: 310"><p>Јас да имам покрив над глава, солидна работа и услови за гледање на дете, па дали ќе биде по свадба ( која искрено мислам и дека ќе ја немам, зашто целата таа замисла ми е глупа) или пред, некако ми е мање битно.</p><p>Еве јас сум во врска, која е идентична со брак, само што нема хартија да го потврди тоа.</p><p>Заедно живееме, заеднички правиме планови, заедно трошиме, создаваме...</p><p>Сме разговарале и за брак, да го заокружиме нели сето тоа и да почнеме да делуваме на едно следно ниво - деца, само најискрено не сме спремни од финански аспект. Живееме во изнајмен стан и ред други работи и сега засега сакаме да се сконцентрираме на тие приоритетни нешта.</p><p>Ама, ако останам бремена сигурно дека нема да гризам нокти, што ќе рече комшиката на тоа дека трудна се мажам.</p><p>Проблемот на ова поднебје си влече корени од пусто турско, таков ни е менталитетот, сјебан, и од тоа што ќе каже Стојанка ако направам ова и што ќе рече Спиро ако се деси тоа си патиме. Побитно ни е да не величат комшиите, золвите и јатрвите отколку вистински да бидеме среќни.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="True_Blood, post: 243050, member: 310"] Јас да имам покрив над глава, солидна работа и услови за гледање на дете, па дали ќе биде по свадба ( која искрено мислам и дека ќе ја немам, зашто целата таа замисла ми е глупа) или пред, некако ми е мање битно. Еве јас сум во врска, која е идентична со брак, само што нема хартија да го потврди тоа. Заедно живееме, заеднички правиме планови, заедно трошиме, создаваме... Сме разговарале и за брак, да го заокружиме нели сето тоа и да почнеме да делуваме на едно следно ниво - деца, само најискрено не сме спремни од финански аспект. Живееме во изнајмен стан и ред други работи и сега засега сакаме да се сконцентрираме на тие приоритетни нешта. Ама, ако останам бремена сигурно дека нема да гризам нокти, што ќе рече комшиката на тоа дека трудна се мажам. Проблемот на ова поднебје си влече корени од пусто турско, таков ни е менталитетот, сјебан, и од тоа што ќе каже Стојанка ако направам ова и што ќе рече Спиро ако се деси тоа си патиме. Побитно ни е да не величат комшиите, золвите и јатрвите отколку вистински да бидеме среќни. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Бременост
Бремена пред бракот - во минатото и сега?
На врв
Bottom