ЗдравоооНаскоро треба да дипломирам, па би сакала оние кои веќе се дипломирани да споделат искуство од бранењето бидејки ме фаќа паника
![]()
Не се оптоварувај па ти толку. Одбрана на дипломска ти е церемонија.Дај кажете некој совет за човек ко мене на кого ораторството не му е јака страна, мрази да одржува говори и кога ги одржува, изгледа и звучи ко најголем дебил. Толку немам појма како треба да изгледа една дипломска, што не знам што треба прво да кажам кога ќе ми се наредат професорите пред мене. "Добар ден, јас сум таа и мојата дипломска работа е за тоа."? А, и мора да се прави фешта после тоа? Или доста е само едно виски и чоколадни бомбончиња? Доста е по едно вино за професорите као "подарок"? А и што им се вика кога ќе им ги даваш... "Ви благодарам на прекрасните години на факултетот, еве ви вино"? Пфффххахах. Знам дека сум мозок, али сериозни ми се прашањава. Совети... да ги чујам.![]()
Успеа да положиш кај Проева?Дај кажете некој совет за човек ко мене на кого ораторството не му е јака страна, мрази да одржува говори и кога ги одржува, изгледа и звучи ко најголем дебил. Толку немам појма како треба да изгледа една дипломска, што не знам што треба прво да кажам кога ќе ми се наредат професорите пред мене. "Добар ден, јас сум таа и мојата дипломска работа е за тоа."? А, и мора да се прави фешта после тоа? Или доста е само едно виски и чоколадни бомбончиња? Доста е по едно вино за професорите као "подарок"? А и што им се вика кога ќе им ги даваш... "Ви благодарам на прекрасните години на факултетот, еве ви вино"? Пфффххахах. Знам дека сум мозок, али сериозни ми се прашањава. Совети... да ги чујам.![]()
@MissChievous кога браниш и на која тема?
Супер тема,ич да не се замараш,на лаптопот презентација пред тебе,главните работи ги имаш пред очи,на тебе е само да ја исфилуваш тортата на Пикасо.Тремата е додека почнеш.Најверојатно на 12ти и на тема: Синиот и розевиот период во творештвото на Пабло Пикасо.
Иначе, фала ви на сите совети. Веројатно, ќе се снајдам.![]()