Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Семејство
Брак помеѓу личности со различни религиозни убедувања
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Anakin" data-source="post: 227332" data-attributes="member: 1770"><p>Како шо беше напоменато во сите постови...религија...основ за омраза, војна , профитирање преку манипулација и држење во заблуда на масата. Велат раздели па владеј..ја викам заблуди па владеј. Секогаш имало мешани бракови по различни основи. Имало и исто толку колења , малтретирања , бегања, па лични вендети и слично. Карактеристика колку може човечкиот ум да биде тупав и глупав и колку лесно можете да контролирате слабо- свесна маса. Ние сме мултиетничка држава но сме мала и прилично (секоја чест на исклучоци) затворена и конзервативна....ќе се зачудите колку конзервативна иако навидум не изгледа така. Јас за среќа сум одгледана во семејство па и место каде што живееле повеќе луѓе со различна националност и верувања или неверувања. Никогаш не станало збор за некакви предрасуди ...од таму и тоа да се случи братучедот мој да има жена од Јапонија, вујко ми од Словенија, а тетка ми Африканец сопруг, и моите пријатели да имаат сопрузи и сопруги од Нигерија, Русија, Шведска, Албанија....тие луѓе се сите со различни убедувања и верувања но тоа не ги спречува во осварувањето на нешто, напротив, носи многу поголеми пораки, и многу поголем успех на свеста кај еден човек.....моите пријатели се атеисти скоро сите...и сите го почитуваме сопствениот и туѓиот избор, и затоа кога се работи за вакви теми...прилично природно ми се сево ова .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Anakin, post: 227332, member: 1770"] Како шо беше напоменато во сите постови...религија...основ за омраза, војна , профитирање преку манипулација и држење во заблуда на масата. Велат раздели па владеј..ја викам заблуди па владеј. Секогаш имало мешани бракови по различни основи. Имало и исто толку колења , малтретирања , бегања, па лични вендети и слично. Карактеристика колку може човечкиот ум да биде тупав и глупав и колку лесно можете да контролирате слабо- свесна маса. Ние сме мултиетничка држава но сме мала и прилично (секоја чест на исклучоци) затворена и конзервативна....ќе се зачудите колку конзервативна иако навидум не изгледа така. Јас за среќа сум одгледана во семејство па и место каде што живееле повеќе луѓе со различна националност и верувања или неверувања. Никогаш не станало збор за некакви предрасуди ...од таму и тоа да се случи братучедот мој да има жена од Јапонија, вујко ми од Словенија, а тетка ми Африканец сопруг, и моите пријатели да имаат сопрузи и сопруги од Нигерија, Русија, Шведска, Албанија....тие луѓе се сите со различни убедувања и верувања но тоа не ги спречува во осварувањето на нешто, напротив, носи многу поголеми пораки, и многу поголем успех на свеста кај еден човек.....моите пријатели се атеисти скоро сите...и сите го почитуваме сопствениот и туѓиот избор, и затоа кога се работи за вакви теми...прилично природно ми се сево ова . [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Семејство
Брак помеѓу личности со различни религиозни убедувања
На врв
Bottom