Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Семејство
Брак помеѓу личности со различни религиозни убедувања
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Мортидо" data-source="post: 226810" data-attributes="member: 670"><p>Немојте со тоа ’’мајка ми ристијанка, татко ми атеист’’. Најголемиот отпор е меѓу христијани и муслимани. И двајцата да се атеисти но ако изрснале во средина со различна религија, паќ ќе има отпор. Секоја религија и одредена религиска средина си креира свој ментален склоп. Тоа ти е исто ко два компјутера, на едниот инсталирано Виндоус, на другиот Линукс. Еве мене Вордов поради што ми е од 2003 не сака да ми отвори док. од Ворд 2007. Така и со религиите. Пречката ќе се надмине доколку менталниот склоп се изедначи, т.е. доколку и муслиманот се издигне на нивото на христијанинот. Не би да навредам, но мусливе ептен се конзервативни и инфантилни. Секој ден сум со брачава на факс, имаат по 22 год. а се понашаат ко недораснати. Комуникацијата пак машко-женско им е ко да се на почеток на пубертет. Секако постојат исклучоци...познавам и муслимани кои не се затуцани у религија и имаат посовремени сваќања (претежно тие се израснати со македонци) као бошњаци, торбеши или албанци од Битола и сл...но кај нив средината дава отпор...еве девојка ми има другарка албанка од БТ, девојчето е израснато со македонци, но за дечко неалбанец нема шанси ... некад религијата не е толку важна колку што е сваќањата и традиците од таа религија...Има многу атеисти, но тие пак се венчаваат во храм, слават празници, одат на слави итн...мислам дека за време на СФРЈ имало повеќе мешани бракови поради што системот бил атеистички и мнозинството живеело без да има допир со религијата во секојдневниот живот, а и била потиснувана религијата и поради тоа на народот менталниот склоп бил колку толку на исто ниво...сега има предрасуди и у вези антички-комуњари а камоли помеџу религии...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Мортидо, post: 226810, member: 670"] Немојте со тоа ’’мајка ми ристијанка, татко ми атеист’’. Најголемиот отпор е меѓу христијани и муслимани. И двајцата да се атеисти но ако изрснале во средина со различна религија, паќ ќе има отпор. Секоја религија и одредена религиска средина си креира свој ментален склоп. Тоа ти е исто ко два компјутера, на едниот инсталирано Виндоус, на другиот Линукс. Еве мене Вордов поради што ми е од 2003 не сака да ми отвори док. од Ворд 2007. Така и со религиите. Пречката ќе се надмине доколку менталниот склоп се изедначи, т.е. доколку и муслиманот се издигне на нивото на христијанинот. Не би да навредам, но мусливе ептен се конзервативни и инфантилни. Секој ден сум со брачава на факс, имаат по 22 год. а се понашаат ко недораснати. Комуникацијата пак машко-женско им е ко да се на почеток на пубертет. Секако постојат исклучоци...познавам и муслимани кои не се затуцани у религија и имаат посовремени сваќања (претежно тие се израснати со македонци) као бошњаци, торбеши или албанци од Битола и сл...но кај нив средината дава отпор...еве девојка ми има другарка албанка од БТ, девојчето е израснато со македонци, но за дечко неалбанец нема шанси ... некад религијата не е толку важна колку што е сваќањата и традиците од таа религија...Има многу атеисти, но тие пак се венчаваат во храм, слават празници, одат на слави итн...мислам дека за време на СФРЈ имало повеќе мешани бракови поради што системот бил атеистички и мнозинството живеело без да има допир со религијата во секојдневниот живот, а и била потиснувана религијата и поради тоа на народот менталниот склоп бил колку толку на исто ниво...сега има предрасуди и у вези антички-комуњари а камоли помеџу религии... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Семејство
Брак помеѓу личности со различни религиозни убедувања
На врв
Bottom