Богојавление (Водици)

bluebell

Истакнат Член
12 јануари 2022
73
23
108
27
Вистина се јави. :) Убав празник, ама не е убаво тоа што секоја година се случуваат инциденти со фаќањето на крстот во некои градови во Македонија. Зошто луѓето не можат да се воздржат од инциденти на таков ден?
 

kockakockica@

Истакнат Член
30 мај 2022
101
46
138
Вистина се јави. :) Убав празник, ама не е убаво тоа што секоја година се случуваат инциденти со фаќањето на крстот во некои градови во Македонија. Зошто луѓето не можат да се воздржат од инциденти на таков ден?
Инциденти прават младите момци кои немаат појма од верата, од обичајот и значението на самото потопување на крстот во вода....но, тоа е што е...Вера каде што нема добри дела не е вера, ама битно им е да учествуваат.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: bluebell