Бест френдс форева

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Тоа и ме збуна, зашто е во машки род...:)
Во секој случај, убаво е.:)
всушност ова е еден од неколку поврзани раскази
можеби некогаш ќе бидат цела збирка,ќе видиме
сепак го објавив овде, во колумниве,
оти иако не е пишувано за да биде колумна сепак изнесува неколку мои, лични, ставови
во однос на кои би можела да се одвива дикусијата
- дека не постои (или е сосема ретко) искрено пријателство меѓу жени
- дека ние жените (помалку или повеќе) сме чудна и неразбирлива сорта
- дека на мажите не им е баш лесно со нас
:D
значи не се работи за реални ликови, само за реални карактерни особини, однесувања и реакции
намерно пренагласени, во негативен контекст :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena and LadyInPink

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина
Со почит како постара Лејди, но сметам дека понашањево е детско, дури се насмеав.
Во ваква ситуација дечкото треба да ја остави својата љубена, бидејќи кога таа е способна за љубомора на сопствени другарки, тогаш не е вредна за сериозен пристап.

Вакви глупости прават возрасни девојки/жени кои не ја поминале успешно фазата петнаесет и трагично е што не расчистиле со тоа. Прават пречка која им го комплицира нивниот живот и животот на другите и се осудуваат да поминат без партнер или со партнер кој е мазохист, во краен случај грд партнер кој ги трпи за компензација.

• Ми се допаѓа
Реакции: lady_blue and melpomena

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Со почит како постара Лејди, но сметам дека понашањево е детско, дури се насмеав.
Во ваква ситуација дечкото треба да ја остави својата љубена, бидејќи кога таа е способна за љубомора на сопствени другарки, тогаш не е вредна за сериозен пристап.

Вакви глупости прават возрасни девојки/жени кои не ја поминале успешно фазата петнаесет и трагично е што не расчистиле со тоа. Прават пречка која им го комплицира нивниот живот и животот на другите и се осудуваат да поминат без партнер или со партнер кој е мазохист, во краен случај грд партнер кој ги трпи за компензација.
токму така:)
реков, намерно пренагласени карактеристики и реакции, во негативен контекст
целта е да биде смешно :)