Бесплатен градски превоз за пензионери

LadyD

Полноправен Член
да идеата е супер, НО...имаме многу несовесни пензионери кои сега секој ден да можат да се гледаат со пријателите и да муабетат во автобусите од прва до последна станица би го правеле тоа

Lollypop

Истакнат Член
26 декември 2012
251
197
143
Нешто најглупо да не навлегувам у политика зашо ќе бидам офф топик,ама сметам дека е ептен глупо затоа што ако некој навистина заслужува бесплатен превоз по автобусиве тоа се студентите и средношколците. ИИ најглупо ќе влезеш у автобус ќе видиш бабички со кармин ќе те зашлапаат по три пати како што е обичајот пошо те немаат видено оддамна па бриши го после образот ти пола пат

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

monika88

Истакнат Член
1 април 2013
453
645
193
36
Неготино
значи се буткаат за да влезат,стојат до вратата и не се мрдаат па неможжеш ни да влезеш ни да излезеш од нив,сметаат.се буткаат да седнат а кога е најголема гужва сакаат да влезат и на следната станица да се симнат,па добро не мораат да прават гужва стари се има треба физичка активност и раздвижување
само ме чуди,се им дозволија а на студентите незнам зошто не им даваат слободен превоз како што има во другите држави,тука немаат никакви права во нашата држава:mad

• Ми се допаѓа
Реакции: Viktor k

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Најдобро би било кога би направиле посебни автобуси со бесплатен превоз за пензионерите. Ако сака да се вози со било кој друг, нека си плати.
Нормално дека ми сметаат кога 90% од нив се некултурни и себични. Каде и да стоиш, ќе те буткаат. А моментот кога требаат да се симнат е најбрутален, како демек една секунда да има за да се симне и ќе ја пропушти, па поминуваат низ се што е пред нив. А најмногу што ме нервира е што не прашуваат убаво за место. Мене лично ниту еден не ме замолил убаво да му отстапам место. Технички, тие седишта не се направени за луѓе на моја возраст зошто се очекува да им отстапиш место на пензионерите, а тие секогаш се присутни. Значи, подобро не ни седнувај. И не станувам на секого, само ако ме замолат културно или ако видам некоја кутра баба што се мачи да задржи рамнотежа, па да ја сожалам. Друго, ич не ме интересира.

• Ми се допаѓа
Реакции: Аркантос

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Не гледам добро во тоа да се привилегираат одредени категории од народот. Секој треба да си плаќа карта, а доколку веќе е беплатен, нека биде за сите. Зашто да не е бесплатен за студентите, работниците?
Сето тоа е само политика за привлекување на народот. демек се грижиме за вас, за да добиеме мандат за да ве ограбуваме.

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Не гледам добро во тоа да се привилегираат одредени категории од народот. Секој треба да си плаќа карта, а доколку веќе е беплатен, нека биде за сите. Зашто да не е бесплатен за студентите, работниците?
Сето тоа е само политика за привлекување на народот. демек се грижиме за вас, за да добиеме мандат за да ве ограбуваме.

Што е и многу логично, тргнувајќи од фактот што нацијата генерално ни старее. Исто, пензиските столбови со ова темпо нема да издржат, затоа само прашање е на време кога ќе дојде до пораст на годините потребни за пензионирање, бидејќи некој треба да го отплаќа сето тоа.

• Ми се допаѓа
Реакции: Y1K991

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Мислење?! За наш народ ништо да нему кажеш дека е гратис одма ќе се испотепат. Ме иритираат замисли си даоѓаш папсан од работа седиш и некој пензионер кој цел ден се вози со автобус за да не смета дома ќе ти каже стани зш наводно неможе да стои , а до пред тоа трчал по реизот и ако не станеш уште се и сешто ќе ти збори.... Плус најјаки се ќе се качат и ќе прашаат до кај оди автобусов? А низ центар поминуваш? Ај нема врска со истиот назад се враќаме! Што се однесува до целосно бесплатен јавен превоз ја немаме ние таа култура. Тоа да го има во Амстердам со автобус да се возиш е бесплатно независно кој си ама таму 80 % од луѓето користат велосипеди и имат некои интересни закони за истите. Нацијата да ни старее но нема ти да решиш ништо со поместување на старосната граница за пензионирање кога имаш млад невработен кадар плус тазе дипломиран кој џаболебари дома.

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Староста е дел од животот. Сигурно е тешка. Нека се возат безплатно додека нозете им одат, после и да сакаат не можат. Мислам дека во тие денови треба повеќе автобуси да има , и да имаме почитување кон нив зашто ако имаме можност сите ќе остареме...

• Ми се допаѓа
Реакции: HAZARDER

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Што е и многу логично, тргнувајќи од фактот што нацијата генерално ни старее. Исто, пензиските столбови со ова темпо нема да издржат, затоа само прашање е на време кога ќе дојде до пораст на годините потребни за пензионирање, бидејќи некој треба да го отплаќа сето тоа.
Тоа оди во прилог на државата. Со оглед на намалувањето ан животниот век.

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Или пак за социјалците, стечајците...нека биде бесплатен за оние кои немаат никави примања...пензионерите барем си земаат пензија, голема или мала, барем некаква...а што со оние кои не земаат никаква ??

• Ми се допаѓа
Реакции: Y1K991