Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Атеизам (генерална дискусија)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="4FUN" data-source="post: 43306" data-attributes="member: 612"><p>за адам и ева ... вака сега, замисли да престанеме да се множиме, сите луге што се на земјава да чекаме да остарат и да им дојде крај ... кога ке нема веке ни едно човечко суштество, што мислиш ? дека некој од мајмуните пак ке станат луге и пак ке има луге на светов ? Нема да биде така ... имало доста истражувања и проучувања и донесено е заклучок дека ни еден мајмун, колку и да е приморан на човечкиот свет, нема после не знам колку генерации оплодувања да стане човек !</p><p>затоа господ после создавањето на светот, после создавањето на животните, на крајот го создал и адам - (затоа што животните неможат да ја обработуваат земјината површина и да содаваат животински свет) после адам, увидел дека сам неможе да се размножува, па од неговото ребро ја создал и ева ! и генерации генерации се создавале, живееле и стигнале до нас - кој сега седиме на електронски машини и сакаме да демантираме дека тоа не е вистина, туку дека ние сме мајмуни или вонземјани ...</p><p></p><p>земјата не дала, земјата не храни ... земјата не зема ( ова ти се зборови на библијата - најчитаната книга во светот)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="4FUN, post: 43306, member: 612"] за адам и ева ... вака сега, замисли да престанеме да се множиме, сите луге што се на земјава да чекаме да остарат и да им дојде крај ... кога ке нема веке ни едно човечко суштество, што мислиш ? дека некој од мајмуните пак ке станат луге и пак ке има луге на светов ? Нема да биде така ... имало доста истражувања и проучувања и донесено е заклучок дека ни еден мајмун, колку и да е приморан на човечкиот свет, нема после не знам колку генерации оплодувања да стане човек ! затоа господ после создавањето на светот, после создавањето на животните, на крајот го создал и адам - (затоа што животните неможат да ја обработуваат земјината површина и да содаваат животински свет) после адам, увидел дека сам неможе да се размножува, па од неговото ребро ја создал и ева ! и генерации генерации се создавале, живееле и стигнале до нас - кој сега седиме на електронски машини и сакаме да демантираме дека тоа не е вистина, туку дека ние сме мајмуни или вонземјани ... земјата не дала, земјата не храни ... земјата не зема ( ова ти се зборови на библијата - најчитаната книга во светот) [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Атеизам (генерална дискусија)
На врв
Bottom