Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Атеизам (генерална дискусија)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="existence" data-source="post: 29422" data-attributes="member: 621"><p>[USER=643]lovec[/USER] Немај гајле, слободно пишувај си долги постови. Јас ги читам сите постови без разлика колку се долги.</p><p>E сеа вака. Кажи ми ти мене, како може да верувам во нешто кое што ми наметнува стравопочит? Да, баш така. Страшниот суд, кој и самиот го спомена. Јас многу повеќе ја почитувам човековата свест отколку стравопочитта која би требало да служи за да престанат сите зла (ама гледам некако не функционира тоа, изглеа поротата во страшниов суд нешто у последно време забушава). Друже, да бидеме реални и да сакаш никогаш нема да можеш мене да ми наметнеш став. И прочитај ме убаво, не велам дека се криете Вие зад католицизмот, туку обично православните ми одговараа на тоа со „Ах, па тоа е католицизмот. Ние не го следиме тоа учење и го сметаме за грешно.“</p><p>Другар, се согласувам дека ако животот е како во библијата многу работи ќе се поправеа. Она што јас сонувам да биде со светот е анархија. Не, да не се сфатиме погрешно, не хаос и безредие. Тоа е само глупаво протолкувана идеја. Прочитај за анархијата и спореди го животот што го налага библијата и биди искрен и кажи кој од тие две е поубаво.</p><p>Велиш да ти кажам кој христијанин би посегнал по нечиј живот? Ах бре човече, пушти вести, отвори весник на црна хроника. Секој ден ги има по неколку. Сакаш други христијани кои убиле луѓе? Дали да ги спомнам Богомилите? Да. Сигурно си слушнал за нив. И што се случило со Богомилите? Чекам да ми одговориш.</p><p>Ако сакаш да ти одговорам зошто не верувам, не можам во целост зашто треба да се заборавам пишувајќи, ама една од причините е зашто секоја религија прави глупави поделби на луѓето кои јас не можам да ги сварам, друго е тоа што не можам да си дозволам да почитувам нешто и да сметам нешто за божество кое е Над мене и да треба да се поклонувам и да го идолизирам.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="existence, post: 29422, member: 621"] [USER=643]lovec[/USER] Немај гајле, слободно пишувај си долги постови. Јас ги читам сите постови без разлика колку се долги. E сеа вака. Кажи ми ти мене, како може да верувам во нешто кое што ми наметнува стравопочит? Да, баш така. Страшниот суд, кој и самиот го спомена. Јас многу повеќе ја почитувам човековата свест отколку стравопочитта која би требало да служи за да престанат сите зла (ама гледам некако не функционира тоа, изглеа поротата во страшниов суд нешто у последно време забушава). Друже, да бидеме реални и да сакаш никогаш нема да можеш мене да ми наметнеш став. И прочитај ме убаво, не велам дека се криете Вие зад католицизмот, туку обично православните ми одговараа на тоа со „Ах, па тоа е католицизмот. Ние не го следиме тоа учење и го сметаме за грешно.“ Другар, се согласувам дека ако животот е како во библијата многу работи ќе се поправеа. Она што јас сонувам да биде со светот е анархија. Не, да не се сфатиме погрешно, не хаос и безредие. Тоа е само глупаво протолкувана идеја. Прочитај за анархијата и спореди го животот што го налага библијата и биди искрен и кажи кој од тие две е поубаво. Велиш да ти кажам кој христијанин би посегнал по нечиј живот? Ах бре човече, пушти вести, отвори весник на црна хроника. Секој ден ги има по неколку. Сакаш други христијани кои убиле луѓе? Дали да ги спомнам Богомилите? Да. Сигурно си слушнал за нив. И што се случило со Богомилите? Чекам да ми одговориш. Ако сакаш да ти одговорам зошто не верувам, не можам во целост зашто треба да се заборавам пишувајќи, ама една од причините е зашто секоја религија прави глупави поделби на луѓето кои јас не можам да ги сварам, друго е тоа што не можам да си дозволам да почитувам нешто и да сметам нешто за божество кое е Над мене и да треба да се поклонувам и да го идолизирам. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Атеизам (генерална дискусија)
На врв
Bottom