Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Атеизам (генерална дискусија)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Idiot" data-source="post: 284932" data-attributes="member: 2615"><p>Аман турски не знам (освен тоа напред и можда уште некој збор) да објаснам поинаку. Или на кондиција одиш па сакаш да напишам тоа што ти сакаш да прочиташ. Кажав веќе. Знаење е едно верување друго. толку.</p><p>А за болдот не знам, прашај таков кога ќе налеташ на него.</p><p></p><p></p><p>Не мора, кај јас тоа реков дека мора.</p><p></p><p>Никаква врска нема со темава а и ајде да кажам ни со религиите. Излези малку од рамките на монотеизмот. Доста од нив (немонотеистичките) немаат таква цел.</p><p></p><p>И што со тоа? Можеби утре ќе бидат решени денешните мистерии, задутре утрешните..... позадутре задутрешните....... и секогаш ќе има некои нови “денешни“ кои ќе се решаваат утре.</p><p></p><p>Може и да е....нели... но кој тоа го знае?</p><p>И да е и да не е таков самоорганизирачки не го менува фактот дека е во континуиран процес на движење и стварање-уништување. Креатор на некој начин.</p><p></p><p>И мене ми е тоа смешно, но ги има. Гностик, хах...сигурно.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Idiot, post: 284932, member: 2615"] Аман турски не знам (освен тоа напред и можда уште некој збор) да објаснам поинаку. Или на кондиција одиш па сакаш да напишам тоа што ти сакаш да прочиташ. Кажав веќе. Знаење е едно верување друго. толку. А за болдот не знам, прашај таков кога ќе налеташ на него. Не мора, кај јас тоа реков дека мора. Никаква врска нема со темава а и ајде да кажам ни со религиите. Излези малку од рамките на монотеизмот. Доста од нив (немонотеистичките) немаат таква цел. И што со тоа? Можеби утре ќе бидат решени денешните мистерии, задутре утрешните..... позадутре задутрешните....... и секогаш ќе има некои нови “денешни“ кои ќе се решаваат утре. Може и да е....нели... но кој тоа го знае? И да е и да не е таков самоорганизирачки не го менува фактот дека е во континуиран процес на движење и стварање-уништување. Креатор на некој начин. И мене ми е тоа смешно, но ги има. Гностик, хах...сигурно. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Атеизам (генерална дискусија)
На врв
Bottom