Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Атеизам (генерална дискусија)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="lady_blue" data-source="post: 284796" data-attributes="member: 67"><p>тоа што ти подразбираш под Ништо.</p><p></p><p></p><p>Јас не очекувам. Одговорите и доказите што ми биле потребни мене сум си ги нашла. Какви-такви за мене доволни. Засега. Можеби утре нешто ќе ме натера да ги преиспитувам. За себе. Другите нека зборуваат на јазикот кој ги задоволува нивните потреби. </p><p>Ти бараш од мене доказ. Доказ за моите убедувања, ама таков кој ќе ги задоволи твоите очекувања. Ти кажав и погоре, ниту имам потреба ниту желба за да ти ги објаснувам и докажувам. </p><p>И цело време зборувам едно, а ти читаш друго. </p><p>Значи не се во прашање моите и твоите убедувања, туку дека е или „да“ или „не“. Има или нема. Постои или не постои. Две состојби, две позиции, две страни, од кои едната е точна. Да се двете погрешни не може.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lady_blue, post: 284796, member: 67"] тоа што ти подразбираш под Ништо. Јас не очекувам. Одговорите и доказите што ми биле потребни мене сум си ги нашла. Какви-такви за мене доволни. Засега. Можеби утре нешто ќе ме натера да ги преиспитувам. За себе. Другите нека зборуваат на јазикот кој ги задоволува нивните потреби. Ти бараш од мене доказ. Доказ за моите убедувања, ама таков кој ќе ги задоволи твоите очекувања. Ти кажав и погоре, ниту имам потреба ниту желба за да ти ги објаснувам и докажувам. И цело време зборувам едно, а ти читаш друго. Значи не се во прашање моите и твоите убедувања, туку дека е или „да“ или „не“. Има или нема. Постои или не постои. Две состојби, две позиции, две страни, од кои едната е точна. Да се двете погрешни не може. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Атеизам (генерална дискусија)
На врв
Bottom