Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Атеизам (генерална дискусија)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Jackal" data-source="post: 225096" data-attributes="member: 21"><p>О да. Ни сам не знајш колкав верник сум јас. Јас верувам за разлика од тебе дека ко ке сум болен докторот ме спасува а не невидливото другарче во облаците. Да истото невидливо другарче шо ми ја дало болеста. Јас верувам во Ајнштајн, Тесла, Планк, Максвел, Кирхоф,Њутн и купови други. Во личности шо постоеле за разлика од твоето другарче. Невидливо.</p><p></p><p>И тука си во право. Јас сум полн со фрустрации. Се фрустритам кога на луѓето ке им покажиш очигледен доказ како е направено а луѓето сеуште мислат дека невидливото другарче го направило тоа. еве ти доказ и тебе: Исус одел по вода. Мора да бил син божји. Крис факинг Ејнџел одеше по вода. Ама тој не е син божји. Логика=0. Друга работа. Исус левитирал. Пак мора да бил син божји. Крис мадафакинг Ејнџел исто левитираше. ама не е син божји. И сега кажими дека Исус е нешто различен од крис ејнџел. Ај дер ју, ај дабл дер ју. Мојсеј зборувал со грмушка шо гори. Брат, јас зборувам со фрижидерот ко ке се напушам. Абрахам или како и да му беше името си го убил синот зашто невидливото другарче го барало тоа од него. Очигледен приемр на мултипл персоналити дисордер. Прогуглај ке видиш шо е тоа. Друго. Да зборуваме за жртвите на религијата. Крстоносни војни од една а џихад од друга. Спонзорирани секој од своите против неверниците. Милиони мртви во име на боговите. Принесување жртви. Да не ти кажвам за без број случаи каде што католички свештеници силуваја деца. ДЕЦА. Да почнам да ти кажувам дека милиони ДЕЦА секоја година умираат во Африка а богами и во другите делови на светот заради тоа што религијата им забранува да примаат лекови?</p><p></p><p>Уште едно прашање за крај. Кај се диносаурусите во оваа приказна? Знаеш оние големи, зелени додуша ги имало во различни бои и големини животни шо се шетале на земјата. Ако Бог ги создал сите животни и цел жив свет и курци и палци зошто не се спомнати во ниту едно место во библијата? само немој да ми кажеш дека и тие не постоеле..</p><p></p><p>Атеистите не лечат комплекси. Атеистите покажуваат докази и факти. Верниците се оние што лечат комплекси. За пример можеш да го земиш твојот одговор или било кој одговор на секој хардкор верник во кој би ме отерал во длабините на самиот пекол (хахах) каде би ме мачел, и тепал и силувал и се по ред едноставно зашто имам докази сето ова шо го зборувам за да го потврдам.</p><p>А ти кои докази ги имаш дека твоето невидливо другарче постои?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jackal, post: 225096, member: 21"] О да. Ни сам не знајш колкав верник сум јас. Јас верувам за разлика од тебе дека ко ке сум болен докторот ме спасува а не невидливото другарче во облаците. Да истото невидливо другарче шо ми ја дало болеста. Јас верувам во Ајнштајн, Тесла, Планк, Максвел, Кирхоф,Њутн и купови други. Во личности шо постоеле за разлика од твоето другарче. Невидливо. И тука си во право. Јас сум полн со фрустрации. Се фрустритам кога на луѓето ке им покажиш очигледен доказ како е направено а луѓето сеуште мислат дека невидливото другарче го направило тоа. еве ти доказ и тебе: Исус одел по вода. Мора да бил син божји. Крис факинг Ејнџел одеше по вода. Ама тој не е син божји. Логика=0. Друга работа. Исус левитирал. Пак мора да бил син божји. Крис мадафакинг Ејнџел исто левитираше. ама не е син божји. И сега кажими дека Исус е нешто различен од крис ејнџел. Ај дер ју, ај дабл дер ју. Мојсеј зборувал со грмушка шо гори. Брат, јас зборувам со фрижидерот ко ке се напушам. Абрахам или како и да му беше името си го убил синот зашто невидливото другарче го барало тоа од него. Очигледен приемр на мултипл персоналити дисордер. Прогуглај ке видиш шо е тоа. Друго. Да зборуваме за жртвите на религијата. Крстоносни војни од една а џихад од друга. Спонзорирани секој од своите против неверниците. Милиони мртви во име на боговите. Принесување жртви. Да не ти кажвам за без број случаи каде што католички свештеници силуваја деца. ДЕЦА. Да почнам да ти кажувам дека милиони ДЕЦА секоја година умираат во Африка а богами и во другите делови на светот заради тоа што религијата им забранува да примаат лекови? Уште едно прашање за крај. Кај се диносаурусите во оваа приказна? Знаеш оние големи, зелени додуша ги имало во различни бои и големини животни шо се шетале на земјата. Ако Бог ги создал сите животни и цел жив свет и курци и палци зошто не се спомнати во ниту едно место во библијата? само немој да ми кажеш дека и тие не постоеле.. Атеистите не лечат комплекси. Атеистите покажуваат докази и факти. Верниците се оние што лечат комплекси. За пример можеш да го земиш твојот одговор или било кој одговор на секој хардкор верник во кој би ме отерал во длабините на самиот пекол (хахах) каде би ме мачел, и тепал и силувал и се по ред едноставно зашто имам докази сето ова шо го зборувам за да го потврдам. А ти кои докази ги имаш дека твоето невидливо другарче постои? [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Атеизам (генерална дискусија)
На врв
Bottom