Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Атеизам (генерална дискусија)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Anakin" data-source="post: 175460" data-attributes="member: 1770"><p>Верувањето или неверувањето во нешто секогаш било право на избор и никогаш не сум се заинтересирала за нечии верување а уште помалку да ги осудувам истите. Многу пати сме дискутирале во друштвото на оваа тема со оглед на тоа шо повеќето од мојте најдобри пријатели се Атеисти. Честопати сме дошле до истиот заклучок дека религијата односно <span style="color: #ff0000">нејзината злоупотреба</span> доведува до едно исто. Омраза и војни и раздор помеѓу луѓето. И од тоа некој си има и те каков голем профит. Е сеа глеам у последно време е актуелен тој напад меѓу атеисти и верници. Пред неколку месеци прочитав еден текст на Венко Андоновски кого многу го почитувам ама таа колумна му беше с*ање. Беше у контекст дека атеистите се криви за се ...незам дали беше непосредно по убиствово на децава кај езерово оти ми се мешаат неколку статии во глава ама тоа шо го прочитав ме замисли и непријатно ме изненади. Академици и високо истакнати луѓе у 21 век да се понашаат како у средновековие...На Клада безбожнику !!! Тоа е срамота. Ми пречи нетолеранцијата кај луѓето и непочитувањето на туѓиот избор. Очи си вадат за тоа кој у шо веруе / неверуе ( големите интелектуалци ). Па една индивидуа со висок степен на свест треба да ја поттикнува толеранцијата и слободната волја на човекот. Ние не сме родени со неккаво верување. Наметнато ни е верувањето во нешто. Ако еден е доволно свесен за да се изјасни дали верува или не верува во нешто никому ништо. Пола од луѓето што тврдат дека веруваат не знаат во што веруваат и зошто веруваат. Пола од нив не знаат зошто не веруваат ! Тој јаз очигледно направен од една многу позната цел прави да биде онааа старата Човек на човек е волк. Никогаш ама никогаш не ми засметала нечија определба од било кој аспект. Незнам зошто би ми сметала. Ми смета оној превез на очите и она I m right and You are Wrong во овој контекст.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Anakin, post: 175460, member: 1770"] Верувањето или неверувањето во нешто секогаш било право на избор и никогаш не сум се заинтересирала за нечии верување а уште помалку да ги осудувам истите. Многу пати сме дискутирале во друштвото на оваа тема со оглед на тоа шо повеќето од мојте најдобри пријатели се Атеисти. Честопати сме дошле до истиот заклучок дека религијата односно [COLOR=#ff0000]нејзината злоупотреба[/COLOR] доведува до едно исто. Омраза и војни и раздор помеѓу луѓето. И од тоа некој си има и те каков голем профит. Е сеа глеам у последно време е актуелен тој напад меѓу атеисти и верници. Пред неколку месеци прочитав еден текст на Венко Андоновски кого многу го почитувам ама таа колумна му беше с*ање. Беше у контекст дека атеистите се криви за се ...незам дали беше непосредно по убиствово на децава кај езерово оти ми се мешаат неколку статии во глава ама тоа шо го прочитав ме замисли и непријатно ме изненади. Академици и високо истакнати луѓе у 21 век да се понашаат како у средновековие...На Клада безбожнику !!! Тоа е срамота. Ми пречи нетолеранцијата кај луѓето и непочитувањето на туѓиот избор. Очи си вадат за тоа кој у шо веруе / неверуе ( големите интелектуалци ). Па една индивидуа со висок степен на свест треба да ја поттикнува толеранцијата и слободната волја на човекот. Ние не сме родени со неккаво верување. Наметнато ни е верувањето во нешто. Ако еден е доволно свесен за да се изјасни дали верува или не верува во нешто никому ништо. Пола од луѓето што тврдат дека веруваат не знаат во што веруваат и зошто веруваат. Пола од нив не знаат зошто не веруваат ! Тој јаз очигледно направен од една многу позната цел прави да биде онааа старата Човек на човек е волк. Никогаш ама никогаш не ми засметала нечија определба од било кој аспект. Незнам зошто би ми сметала. Ми смета оној превез на очите и она I m right and You are Wrong во овој контекст. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Атеизам (генерална дискусија)
На врв
Bottom