Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Атеизам (генерална дискусија)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Ikac" data-source="post: 160089" data-attributes="member: 1993"><p>Како што би рекол Stephen Hawking:</p><p style="text-align: left"><span style="font-size: 22px"><strong><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 14px"><span style="color: #181818">“The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.”</span></span></span></strong></span></p><p></p><p>Во втората група од изрекава на Стефен повеќе би ги ставил Религиските фанатици.</p><p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000">Атеистите се инаку игнорамуси затоа што</span> негираат нешто за кое не знаат или нешто за кое немаат доволно познавање, а тоа нешто во случајот е СЕБЕ СИ. А таквите особи се најчесто тврдокорни и имаат големО еГо. </span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px">За убивањето и недостатокот на љубов и разбирање кај луѓето, тоа е веќе показател за степенот на индивидуалната и колективната свест.</span></p><p><span style="font-size: 12px">Ајде сега одговори ми ти - ако универзумот тежнее кон рамнотежа, тогаш кој ја создал/како се создала таа НЕрамнотежа (Биг Бенг-от) , настанувањето на материјата од енергијата (E=mc2)</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ikac, post: 160089, member: 1993"] Како што би рекол Stephen Hawking: [LEFT][SIZE=6][B][FONT=georgia][SIZE=14px][COLOR=#181818]“The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.”[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/SIZE][/LEFT] Во втората група од изрекава на Стефен повеќе би ги ставил Религиските фанатици. [LEFT][SIZE=3][COLOR=#000000]Атеистите се инаку игнорамуси затоа што[/COLOR] негираат нешто за кое не знаат или нешто за кое немаат доволно познавање, а тоа нешто во случајот е СЕБЕ СИ. А таквите особи се најчесто тврдокорни и имаат големО еГо. [/SIZE][/LEFT] [SIZE=3]За убивањето и недостатокот на љубов и разбирање кај луѓето, тоа е веќе показател за степенот на индивидуалната и колективната свест.[/SIZE] [SIZE=3]Ајде сега одговори ми ти - ако универзумот тежнее кон рамнотежа, тогаш кој ја создал/како се создала таа НЕрамнотежа (Биг Бенг-от) , настанувањето на материјата од енергијата (E=mc2)[/SIZE] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Атеизам (генерална дискусија)
На врв
Bottom