Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Кариера
Арогантни продавачи и службеници
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Coelho" data-source="post: 61528" data-attributes="member: 896"><p>Во поголемиве продавници (пр. за облека) не се до толку нападни. Доколку те забележат дека не успеваш да се снајдеш - тогаш ти нудат помош. Но, не е исто во секоја продавница. Обично во поголемите продавници ти нудат помош бидејќи има многу муштерии, многу роба и се обидуваат да помогнат. Сега.. Нема смисла во продавница 3 х 3, каде што ја гледам сета роба уште пред да влезам, да ми дојде и веднаш да ми нуди помош.</p><p></p><p>Во големите маркети, како Веро или Рамстор, обично има вработени кои се шеткаат наваму-натаму и колку-толку знаат што-каде се наоѓа и можеш слободно да ги прашаш доколку ти треба помош, ама ретко кога има потреба од тоа. Завршуваш со купување, без разлика дали ти треба цел саат или два, и одиш на каса. Крај.</p><p></p><p>Во помалите продавници вработените се <u>опседнати</u> со мислата дека секој муштерија им мисли лошо, сака да им украде нешто или сака да ги ограби. Едноставно убедени се во тоа, особено ако имаат фрижидери за сокови или сладоледи надвор - па низ прозорот те набљудуваат како полека ја лизгаш вратата, го вадиш сокот и ја затвараш вратата. И не тргаат очи од тебе додека не влезеш.</p><p></p><p>Обично кога сум во некоја помала продавница, а пред мене има некој, чекам како нормален човек да завршат за да дојдам на ред. Ми се има случено човекот пред мене уште да не е завршен, а веднаш ме прашуваат "КАКО МОЖАМ ДА ВИ ПОМОГНАМ?". И сеа јас тука ќе се буткам во таа просторија што е 2 х 2 за да платам и ќе се брзам, додека пред мене некој плаќа и пресметува. И после тоа ќе прашуваат "А чив/о е ______?" или "Од кого се овие пари?" или "За кого е кусуров?".</p><p></p><p>Има еден продавач кој било која грешка во говорот или објаснувањето за тоа што барам ВЕДНАШ почнува да соли памет. Бидејќи обично се менува со својата жена и мајка се обидувам да го избегнувам.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Coelho, post: 61528, member: 896"] Во поголемиве продавници (пр. за облека) не се до толку нападни. Доколку те забележат дека не успеваш да се снајдеш - тогаш ти нудат помош. Но, не е исто во секоја продавница. Обично во поголемите продавници ти нудат помош бидејќи има многу муштерии, многу роба и се обидуваат да помогнат. Сега.. Нема смисла во продавница 3 х 3, каде што ја гледам сета роба уште пред да влезам, да ми дојде и веднаш да ми нуди помош. Во големите маркети, како Веро или Рамстор, обично има вработени кои се шеткаат наваму-натаму и колку-толку знаат што-каде се наоѓа и можеш слободно да ги прашаш доколку ти треба помош, ама ретко кога има потреба од тоа. Завршуваш со купување, без разлика дали ти треба цел саат или два, и одиш на каса. Крај. Во помалите продавници вработените се [U]опседнати[/U] со мислата дека секој муштерија им мисли лошо, сака да им украде нешто или сака да ги ограби. Едноставно убедени се во тоа, особено ако имаат фрижидери за сокови или сладоледи надвор - па низ прозорот те набљудуваат како полека ја лизгаш вратата, го вадиш сокот и ја затвараш вратата. И не тргаат очи од тебе додека не влезеш. Обично кога сум во некоја помала продавница, а пред мене има некој, чекам како нормален човек да завршат за да дојдам на ред. Ми се има случено човекот пред мене уште да не е завршен, а веднаш ме прашуваат "КАКО МОЖАМ ДА ВИ ПОМОГНАМ?". И сеа јас тука ќе се буткам во таа просторија што е 2 х 2 за да платам и ќе се брзам, додека пред мене некој плаќа и пресметува. И после тоа ќе прашуваат "А чив/о е ______?" или "Од кого се овие пари?" или "За кого е кусуров?". Има еден продавач кој било која грешка во говорот или објаснувањето за тоа што барам ВЕДНАШ почнува да соли памет. Бидејќи обично се менува со својата жена и мајка се обидувам да го избегнувам. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Кариера
Арогантни продавачи и службеници
На врв
Bottom