Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Бременост
Абортус: за или против?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="iva89" data-source="post: 40434" data-attributes="member: 524"><p>Имам еден пример кај што девојчето остана бремена а и двајцата имаа по 15 год., нејзините родители не и дозволија да абортира и ги венчаа.Од тогаш се поминати скоро 3 години, они двајца се разведени, детето живее со мајка му. Какво детство ке има тоа дете, а каков живот ке има мајка му, која има 18 год. и 3 годишно дете?</p><p>Јас лично мислам дека абортусот не треба да се забрани зашто има случај кога девојката е силувана и останува бремена, кога има здраствени проблеми поради кои е принудена на абортус и многу други случаеви, ама дефинитивно сум против оние кои абортираат зашто во моментот поважна им била кариерата или се испијаниле па незнаат со кого ја поминале ноќта или срам им било да купат кондоми.Таквите неодговори луѓе не ни заслужуваат да бидат родители и кога тогаш им се враќа. КОга тие ке сакаат да имаат дете тогаш ке неможат.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="iva89, post: 40434, member: 524"] Имам еден пример кај што девојчето остана бремена а и двајцата имаа по 15 год., нејзините родители не и дозволија да абортира и ги венчаа.Од тогаш се поминати скоро 3 години, они двајца се разведени, детето живее со мајка му. Какво детство ке има тоа дете, а каков живот ке има мајка му, која има 18 год. и 3 годишно дете? Јас лично мислам дека абортусот не треба да се забрани зашто има случај кога девојката е силувана и останува бремена, кога има здраствени проблеми поради кои е принудена на абортус и многу други случаеви, ама дефинитивно сум против оние кои абортираат зашто во моментот поважна им била кариерата или се испијаниле па незнаат со кого ја поминале ноќта или срам им било да купат кондоми.Таквите неодговори луѓе не ни заслужуваат да бидат родители и кога тогаш им се враќа. КОга тие ке сакаат да имаат дете тогаш ке неможат. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Бременост
Абортус: за или против?
На врв
Bottom