Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Бременост
Абортус: за или против?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Selene" data-source="post: 332137" data-attributes="member: 1176"><p>Давањето на дете на посвојување е нож со две острици. Затоа што мајката цел живот ќе знае дека има дете "таму некаде". Ако во моментот не е спремна да гледа дете, можеби ќе дојде време кога ќе е. И тогаш ќе почне да жали, да се прашува каде е и што е, мал милион случаи каде пробуваат да ги најдат, па децата не сакаат да ги видат и слично. Вака полесно им е да преболат, знаат дека детето го нема, знаат дека не постои нивен потомок за кој што не знаат ништо.</p><p></p><p>Плус децата што се дадени на посвојување немаат секогаш среќен крај. Да, може да завршат кај пар кој што сака дете повеќе од цел свет и нема ништо поблагородно од тоа да им подариш, меѓутоа сметајте колку деца се влечкаат по никакви услови, немаат кој да ги заштити, во домовите е катастрофа, нема ниту една добра институција која ти гарантира дека детето ќе е заштитено, најадено и ќе има каде да спие. И тоа малку што го има, до 18 години, потоа детето е само препуштено на себе. Знаете ли за што е способно дете од 18 години? За ништо. 20+ сум, па уште се "печам", односно не знам што и како со животот. Дете на 18 години на улица, само, гладно ми е позастрашувачка слика од неродено дете.</p><p>На крај да не испадне дека сум антихрист што мрази деца, јас сметам дека нема ништо поубаво од мајчинство, ама кога вистина можеш да дадеш се на дете, а не направи, па мора да се роди по секоја цена. Абортус само во такви случаи, изјави како на г-ѓа Најчевска дека фетусот е паразит кој се храни од мајката, не поддржувам никако!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Selene, post: 332137, member: 1176"] Давањето на дете на посвојување е нож со две острици. Затоа што мајката цел живот ќе знае дека има дете "таму некаде". Ако во моментот не е спремна да гледа дете, можеби ќе дојде време кога ќе е. И тогаш ќе почне да жали, да се прашува каде е и што е, мал милион случаи каде пробуваат да ги најдат, па децата не сакаат да ги видат и слично. Вака полесно им е да преболат, знаат дека детето го нема, знаат дека не постои нивен потомок за кој што не знаат ништо. Плус децата што се дадени на посвојување немаат секогаш среќен крај. Да, може да завршат кај пар кој што сака дете повеќе од цел свет и нема ништо поблагородно од тоа да им подариш, меѓутоа сметајте колку деца се влечкаат по никакви услови, немаат кој да ги заштити, во домовите е катастрофа, нема ниту една добра институција која ти гарантира дека детето ќе е заштитено, најадено и ќе има каде да спие. И тоа малку што го има, до 18 години, потоа детето е само препуштено на себе. Знаете ли за што е способно дете од 18 години? За ништо. 20+ сум, па уште се "печам", односно не знам што и како со животот. Дете на 18 години на улица, само, гладно ми е позастрашувачка слика од неродено дете. На крај да не испадне дека сум антихрист што мрази деца, јас сметам дека нема ништо поубаво од мајчинство, ама кога вистина можеш да дадеш се на дете, а не направи, па мора да се роди по секоја цена. Абортус само во такви случаи, изјави како на г-ѓа Најчевска дека фетусот е паразит кој се храни од мајката, не поддржувам никако! [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Бременост
Абортус: за или против?
На врв
Bottom