Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Бременост
Абортус: за или против?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lele-" data-source="post: 272129" data-attributes="member: 2003"><p>1. Од кај па сега посвојување, ниту сум мислела на тоа ниту ќе мислам.</p><p></p><p>2. Од досада, хоби? До толку ли нејасно пишувам? Знам дека мајка се станува кога е најдобар момент но зборот ми беше кога е непланирана бременоста, едноставно се случила од x причини да не се откажуваме затоа што не сме спремни да бидеме родители.</p><p></p><p>3. До пред две-три години и јас мислев дека се може да се испланира и и е да оди по план но не е баш така, за секунди може цел живот да ти се смени буквално за секунди се што имаш можеш да изгубиш па и парите и тука мислев што ќе се случи ако ете тоа бидне кога веќе си оформил семејство, како ќе ги издржуваш тогаш, а се ти било предвреме испланирано нели? Затоа реков дека кога веќе е направено бебето, а финансиската состојба не е баш добра не е причина за да се абортира бебето. Бидејќи таа "иста" финансиска состојба може да се случи и кај парови со деца кои се си имале испланирано предвреме (кога да ги родат, како да ги издржуваат итн). </p><p></p><p>4. Прво и погрешна терапија може да те убие, а не само хируршките интервенции но нели тука се збори за абортусот. Може да влијае на плодноста и те како, а посебно кој, каде и како го извршува. Еве пример не со абортус, а со пораѓај. Некоја жена се пораѓала со царски рез и овие (докториве) и заборавиле ножици во стомакот, во Македонија се има случено ова, а замисли што се не може да се случи при абортусот.</p><p></p><p>5. И јас исто завршувам доста беше. Поздрав и до тебе</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lele-, post: 272129, member: 2003"] 1. Од кај па сега посвојување, ниту сум мислела на тоа ниту ќе мислам. 2. Од досада, хоби? До толку ли нејасно пишувам? Знам дека мајка се станува кога е најдобар момент но зборот ми беше кога е непланирана бременоста, едноставно се случила од x причини да не се откажуваме затоа што не сме спремни да бидеме родители. 3. До пред две-три години и јас мислев дека се може да се испланира и и е да оди по план но не е баш така, за секунди може цел живот да ти се смени буквално за секунди се што имаш можеш да изгубиш па и парите и тука мислев што ќе се случи ако ете тоа бидне кога веќе си оформил семејство, како ќе ги издржуваш тогаш, а се ти било предвреме испланирано нели? Затоа реков дека кога веќе е направено бебето, а финансиската состојба не е баш добра не е причина за да се абортира бебето. Бидејќи таа "иста" финансиска состојба може да се случи и кај парови со деца кои се си имале испланирано предвреме (кога да ги родат, како да ги издржуваат итн). 4. Прво и погрешна терапија може да те убие, а не само хируршките интервенции но нели тука се збори за абортусот. Може да влијае на плодноста и те како, а посебно кој, каде и како го извршува. Еве пример не со абортус, а со пораѓај. Некоја жена се пораѓала со царски рез и овие (докториве) и заборавиле ножици во стомакот, во Македонија се има случено ова, а замисли што се не може да се случи при абортусот. 5. И јас исто завршувам доста беше. Поздрав и до тебе [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Бременост
Абортус: за или против?
На врв
Bottom