Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Бременост
Абортус: за или против?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Mardy Bum" data-source="post: 110093" data-attributes="member: 1011"><p>Грев било да абортираш? а не е грев тоа дете да расте без еден од родителите или во дом?? не е грев да нема покрив над глава, да нема што да јаде? не е грев што родителите ќе го гледаат тоа дете како пречка во нивните животи наместо како плод на љубовта? а ако се многу млади(деца) и сеуште не знаат ни млекото колку пари е во продавница затоа што за нив сеуште се грижат нивните, ни школо не завршиле, ниту работа можат да најдат.. а што ако не се знаат ни месец време, ниту пак се сакаат, единствена причина да бидат заедно ќе биде детето, кое ќе расте во брак полн недоразбирања, кавги, неверства, без топлина и љубов, имајки на ум дека најмногу се разведуваат поради тоа што бракот е склучен единствено поради тоа што девојката останала бремена. секако не сум за абортусот да се користи како контрацепција (затоа што не е), на народот му треба добра едукација, а не осудување.. на крај краева која сум јас да му судам некому за тоа што (не) го задржал детето? не сум против абортусот, сум за ПРАВО НА ИЗБОР! ако е забранет абортусот пак ќе се изведува, само нелегално -што е многу поопасно за жената.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mardy Bum, post: 110093, member: 1011"] Грев било да абортираш? а не е грев тоа дете да расте без еден од родителите или во дом?? не е грев да нема покрив над глава, да нема што да јаде? не е грев што родителите ќе го гледаат тоа дете како пречка во нивните животи наместо како плод на љубовта? а ако се многу млади(деца) и сеуште не знаат ни млекото колку пари е во продавница затоа што за нив сеуште се грижат нивните, ни школо не завршиле, ниту работа можат да најдат.. а што ако не се знаат ни месец време, ниту пак се сакаат, единствена причина да бидат заедно ќе биде детето, кое ќе расте во брак полн недоразбирања, кавги, неверства, без топлина и љубов, имајки на ум дека најмногу се разведуваат поради тоа што бракот е склучен единствено поради тоа што девојката останала бремена. секако не сум за абортусот да се користи како контрацепција (затоа што не е), на народот му треба добра едукација, а не осудување.. на крај краева која сум јас да му судам некому за тоа што (не) го задржал детето? не сум против абортусот, сум за ПРАВО НА ИЗБОР! ако е забранет абортусот пак ќе се изведува, само нелегално -што е многу поопасно за жената. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Бременост
Абортус: за или против?
На врв
Bottom