Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Љубомора
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Мортидо" data-source="post: 121463" data-attributes="member: 670"><p>Што се тиче љубомора у врска, оправдано е во мали количини оти тоа е доказ дека не ти е сеедно, доказ дека чувствуваш нешто јако кон партнерот. Кај мене се случува да бидам помалку љубоморен, но сепак тоа само го чувствувам, а не да го покажувам на дело. По кратко време ќе исчезне. Во една предходна врска не бев ни најмалку љубоморен, бев ладен ко мртов коњ, но увидов дека е тоа така бидејќи немаше ни емоции, хемија, страст, во ниту еден момент не почувствував недостиг за неа, ми беше само интересна како личност. Ја гледав како другарка плус што имавме секс. Поради тоа по неколку месеци морав да раскинам оти ми здосади и излегување и секс и се’. Затоа љубомората е добредојдена во врската, зошто тоа е доказ дека нешто ти значи партнерот. Но сепак во граници на нормалата. Ако премине во посесивнот, страдаш и ти и партнерот и таа врска е осудена на пропаст и најдобро е што побрзо да и ставиш крај и да си скратиш маките.</p><p>Има една интересна дефиниција за љумомора. Вели, љубомората е чувство на лутина, измешано со помали чувства на невозвратена љубов, со примеси на срам.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Мортидо, post: 121463, member: 670"] Што се тиче љубомора у врска, оправдано е во мали количини оти тоа е доказ дека не ти е сеедно, доказ дека чувствуваш нешто јако кон партнерот. Кај мене се случува да бидам помалку љубоморен, но сепак тоа само го чувствувам, а не да го покажувам на дело. По кратко време ќе исчезне. Во една предходна врска не бев ни најмалку љубоморен, бев ладен ко мртов коњ, но увидов дека е тоа така бидејќи немаше ни емоции, хемија, страст, во ниту еден момент не почувствував недостиг за неа, ми беше само интересна како личност. Ја гледав како другарка плус што имавме секс. Поради тоа по неколку месеци морав да раскинам оти ми здосади и излегување и секс и се’. Затоа љубомората е добредојдена во врската, зошто тоа е доказ дека нешто ти значи партнерот. Но сепак во граници на нормалата. Ако премине во посесивнот, страдаш и ти и партнерот и таа врска е осудена на пропаст и најдобро е што побрзо да и ставиш крај и да си скратиш маките. Има една интересна дефиниција за љумомора. Вели, љубомората е чувство на лутина, измешано со помали чувства на невозвратена љубов, со примеси на срам. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Љубомора
На врв
Bottom