Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Љубовни проблеми
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 296927" data-attributes="member: 272"><p>Ај ќе ти го подобјаснам првото прашање, за остатокот не коментирам, можеби си во право. </p><p>Како можеш кога велиш дека сакаш некој, да очекуваш <u>минимум</u> исто онолку колку што ти нудиш од твојата љубов? </p><p>Тоа ме доведува да помислам дека всушност ти <u>сакаш</u> твојата љубов да биде возвратена онолку колку што ја даваш, што води кон оноа дека ти ја мериш љубовта според твоите лични стандарди, не според оноа дали и каква е - тој што ти ја пружал можеби ќе ти ја пружи пак, ама ете повторно нема да биде разбирлива за тебе (затоа што ти ќе очекуваш да биде возвратена исклучиво само ти како сакаш) наместо да биде онаква каква што е. </p><p>Твоето третирање на љубовта е исто третирање како сите овоземски предмети до кои доаѓаш во допир. Пример читаш книга во која се пронаоѓаш - пишан збор кој исклучиво тебе ти одговара. Или па ете купуваш некој продукт кој тебе ти годи по вкусот. Го сакаш фидбекот да го добиеш онаков само како тебе ти одговара а не онаков каков што ете личноста се трудела да ти пренесе. Тоа не е љубов еквивалент на онаа која и ја заслужуваш. Тоа е само гест на егоистичен чин.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 296927, member: 272"] Ај ќе ти го подобјаснам првото прашање, за остатокот не коментирам, можеби си во право. Како можеш кога велиш дека сакаш некој, да очекуваш [U]минимум[/U] исто онолку колку што ти нудиш од твојата љубов? Тоа ме доведува да помислам дека всушност ти [U]сакаш[/U] твојата љубов да биде возвратена онолку колку што ја даваш, што води кон оноа дека ти ја мериш љубовта според твоите лични стандарди, не според оноа дали и каква е - тој што ти ја пружал можеби ќе ти ја пружи пак, ама ете повторно нема да биде разбирлива за тебе (затоа што ти ќе очекуваш да биде возвратена исклучиво само ти како сакаш) наместо да биде онаква каква што е. Твоето третирање на љубовта е исто третирање како сите овоземски предмети до кои доаѓаш во допир. Пример читаш книга во која се пронаоѓаш - пишан збор кој исклучиво тебе ти одговара. Или па ете купуваш некој продукт кој тебе ти годи по вкусот. Го сакаш фидбекот да го добиеш онаков само како тебе ти одговара а не онаков каков што ете личноста се трудела да ти пренесе. Тоа не е љубов еквивалент на онаа која и ја заслужуваш. Тоа е само гест на егоистичен чин. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Љубовни проблеми
На врв
Bottom