Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 372246" data-attributes="member: 3190"><p>Затоа што стои едно сонце бескрајно,</p><p>сеуште не зајдено,</p><p>во нашиот последен бакнеж,</p><p>затоа што ноќва е претемна,</p><p>а твојата ѕвездена рака е подадена,</p><p>за да ме крштева со жарот на твоите зеници,</p><p>во моите,</p><p>со лунарна прашина,</p><p>од неа песна ќе ти напишам,</p><p>затоа што име имам,</p><p>а со твоето,</p><p>презиме,</p><p>од тиркизни облаци навезено,</p><p>во кои заспиваат нежните акорди на твоите допири врз мојот здив,</p><p>со кој се будам,</p><p>да го преживеам и овој јануари,</p><p>студен и залутан во моите години,</p><p>во кои мислите ми се сурови,</p><p>а со тебе стопени во свеќа од молитва исткајана,</p><p>во вода виножитна,</p><p>за да изгорам во неа,</p><p>опиен од љубов повторно,</p><p>некаде,</p><p>кога бев јас,</p><p>тој,</p><p>во кој се вљуби,</p><p>затоа што си бесценета во него и ме имало секогаш,</p><p>во еден град кој го мразев одсекогаш,</p><p>а сега ме потсеќа на нас.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 372246, member: 3190"] Затоа што стои едно сонце бескрајно, сеуште не зајдено, во нашиот последен бакнеж, затоа што ноќва е претемна, а твојата ѕвездена рака е подадена, за да ме крштева со жарот на твоите зеници, во моите, со лунарна прашина, од неа песна ќе ти напишам, затоа што име имам, а со твоето, презиме, од тиркизни облаци навезено, во кои заспиваат нежните акорди на твоите допири врз мојот здив, со кој се будам, да го преживеам и овој јануари, студен и залутан во моите години, во кои мислите ми се сурови, а со тебе стопени во свеќа од молитва исткајана, во вода виножитна, за да изгорам во неа, опиен од љубов повторно, некаде, кога бев јас, тој, во кој се вљуби, затоа што си бесценета во него и ме имало секогаш, во еден град кој го мразев одсекогаш, а сега ме потсеќа на нас. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
На врв
Bottom