Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Iris*" data-source="post: 372040" data-attributes="member: 3868"><p>Повели </p><p>песна- чај од пелин,</p><p>повели</p><p>лага</p><p>дека брзо ќе помине,</p><p>под ноктите</p><p>ти е врежана</p><p>секоја буква од моето име,</p><p>и молчи сега,</p><p>немој да си зинал,</p><p>дека си ме имал,</p><p>заборави </p><p>дека си се заплеткал во косава,</p><p>обидувајќи се да тргнеш прамен од лицево,</p><p>биди паметен,</p><p>моите сонови се најпраменести</p><p>кога ќе помислиш дека веќе ги нема,</p><p>и страшно може да ги замрсиш прстите,</p><p>во поток од ѕвезди,</p><p>за кој си сигурен</p><p>дека веќе не тече во мене,</p><p>биди паметен,</p><p>така ми се љубиш ноќва,</p><p>така би да пробам од крвта на усните твој,</p><p>уште од оној ден кога ми го прошепоти името,</p><p>да те имам,</p><p>како ненаситна љубовница,</p><p>со мисли потопени во зелено,</p><p>без страв и срам,</p><p>да ја исполнам празнината,</p><p>со душата во твоите дланки ставена,</p><p>да се родам одново,</p><p>со тебе во мене, </p><p>со мене во твојот здив,</p><p>онолку пати колку што умирав,</p><p>алчно колку што нежноста ми дозволува,</p><p>ми се љубиш </p><p>во моментов,</p><p>таков,</p><p>секаков, секаде,</p><p>а само со мене</p><p>единствен,</p><p>целосен.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iris*, post: 372040, member: 3868"] Повели песна- чај од пелин, повели лага дека брзо ќе помине, под ноктите ти е врежана секоја буква од моето име, и молчи сега, немој да си зинал, дека си ме имал, заборави дека си се заплеткал во косава, обидувајќи се да тргнеш прамен од лицево, биди паметен, моите сонови се најпраменести кога ќе помислиш дека веќе ги нема, и страшно може да ги замрсиш прстите, во поток од ѕвезди, за кој си сигурен дека веќе не тече во мене, биди паметен, така ми се љубиш ноќва, така би да пробам од крвта на усните твој, уште од оној ден кога ми го прошепоти името, да те имам, како ненаситна љубовница, со мисли потопени во зелено, без страв и срам, да ја исполнам празнината, со душата во твоите дланки ставена, да се родам одново, со тебе во мене, со мене во твојот здив, онолку пати колку што умирав, алчно колку што нежноста ми дозволува, ми се љубиш во моментов, таков, секаков, секаде, а само со мене единствен, целосен. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
На врв
Bottom