Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Iris*" data-source="post: 371303" data-attributes="member: 3868"><p>Неколку зборови,</p><p>твојата убавина, твоето име, звукот на реката, духот на шумата,</p><p>тоа е она што очите го велат,</p><p>но, тие никогаш не прашуваат.</p><p>Не, тоа не е тоа. Јас не гледам</p><p>од другата страна на небото,</p><p>јас не размислувам за мирни, моќни очи,</p><p>кои се смируваат на жестоките води кои тука рикаат.</p><p>Неколку зборови,</p><p>додека некој молчеше,</p><p>оние на ветрот во лисјата, додека те бакнав,</p><p>на нељубезно рамо,</p><p>на рамнодушност за истите бакнежи...</p><p>Бевте толку нежни, ти беше таму,</p><p>бевте толку нежни, како ветрот во лисјата,</p><p>како еден куп рози врз фиксирани усни,</p><p>како одмазднички зраци на сонцето врз проклето сивото небо пред бура.</p><p>Колку те сакав во сенките!</p><p>Меѓу гранките на мрачните борови</p><p>ја влеа својата невидлива топлина,</p><p>моите чекори се лизнаа</p><p>како неми зборови на љубовен тревник</p><p>врз кој лежи мојата наивна крв,</p><p>родена да биде само искра светлина,</p><p>да изгори на љубовта</p><p>и да остане ништожност без сеќавање.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iris*, post: 371303, member: 3868"] Неколку зборови, твојата убавина, твоето име, звукот на реката, духот на шумата, тоа е она што очите го велат, но, тие никогаш не прашуваат. Не, тоа не е тоа. Јас не гледам од другата страна на небото, јас не размислувам за мирни, моќни очи, кои се смируваат на жестоките води кои тука рикаат. Неколку зборови, додека некој молчеше, оние на ветрот во лисјата, додека те бакнав, на нељубезно рамо, на рамнодушност за истите бакнежи... Бевте толку нежни, ти беше таму, бевте толку нежни, како ветрот во лисјата, како еден куп рози врз фиксирани усни, како одмазднички зраци на сонцето врз проклето сивото небо пред бура. Колку те сакав во сенките! Меѓу гранките на мрачните борови ја влеа својата невидлива топлина, моите чекори се лизнаа како неми зборови на љубовен тревник врз кој лежи мојата наивна крв, родена да биде само искра светлина, да изгори на љубовта и да остане ништожност без сеќавање. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
На врв
Bottom