Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Iris*" data-source="post: 371270" data-attributes="member: 3868"><p>-Не лути се,</p><p>пушти ме</p><p>да се излежувам</p><p>да ја гушкам перницата</p><p>и да мирисам на портокал, кој тукушто го излупив,</p><p>ќе го поделиме.</p><p>-Не сум по овошјето.-вели</p><p>толку незаинтересирано,</p><p>заинтересирано, ќе земе колку да ми угоди,</p><p>Тежок е</p><p>како најголемиот камен во реката,</p><p>како болка во градите пред срцев удар.</p><p>-Не лути се</p><p>пушти ме</p><p>да се растегнувам полека,</p><p>да не примам бакнежи,</p><p>да не ја чешлам косата.</p><p>-Немој да си ја офарбала црвена.-вели</p><p>толку ладно,</p><p>топло ми ја трга од лицето.</p><p>А баш на тоа мислев...</p><p>Тежок е</p><p>како доцен снег</p><p>врз младите пролетни гранки.</p><p>-Не лути се</p><p>пушти ме</p><p>да молчам и да уживам во тебе.</p><p>-Само јас ли ќе зборувам?-вели</p><p>толку луто, сака кавга,</p><p>но повеќе сака да зборува,</p><p>Тежок е</p><p>како солза на клепките спремна да капне,</p><p>како бура во Јули,</p><p>Нежен е</p><p>како шал од кашмир,</p><p>нежен е како насмевка,</p><p>како бакнеж.</p><p>А јас каква сум,</p><p>дур ме има, само нежност за него од усниве,</p><p>сѐ што ќе кажам, негово е засекогаш.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iris*, post: 371270, member: 3868"] -Не лути се, пушти ме да се излежувам да ја гушкам перницата и да мирисам на портокал, кој тукушто го излупив, ќе го поделиме. -Не сум по овошјето.-вели толку незаинтересирано, заинтересирано, ќе земе колку да ми угоди, Тежок е како најголемиот камен во реката, како болка во градите пред срцев удар. -Не лути се пушти ме да се растегнувам полека, да не примам бакнежи, да не ја чешлам косата. -Немој да си ја офарбала црвена.-вели толку ладно, топло ми ја трга од лицето. А баш на тоа мислев... Тежок е како доцен снег врз младите пролетни гранки. -Не лути се пушти ме да молчам и да уживам во тебе. -Само јас ли ќе зборувам?-вели толку луто, сака кавга, но повеќе сака да зборува, Тежок е како солза на клепките спремна да капне, како бура во Јули, Нежен е како шал од кашмир, нежен е како насмевка, како бакнеж. А јас каква сум, дур ме има, само нежност за него од усниве, сѐ што ќе кажам, негово е засекогаш. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Љубовна поезија
На врв
Bottom